Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η Έλενα Αρτζανίδου στο booknigths μιλά για τα "Τρύπια τείχη" του Κυριάκου Μαργαρίτη,εκδ.Ψυχογιός.


Τα τρύπια τείχη
Δημοσίευση Οκτ 17, 2011
Απο Έλενα Αρτζανίδου Βιογραφικό
H συγγραφέας Έλενα Αρτζανίδου μας προτείνει το βιβλίο "Τα τρύπια τείχη", του Κυριάκου Μαργαρίτη,εκδ. Ψυχογιός και η πρότασή της απευθύνεται σε έφηβους.

Το καταπληκτικό αυτό βιβλίο που σε μια νύχτα κατάφερε να με ταξιδέψει στη Λευκωσία και να κοιτάξω με άλλη ματιά τα μεσαιωνικά τείχη. Η ιδιαίτερη ιστορία του με οδήγησε να περπατήσω στην παλιά πόλη με κίνδυνο να συναντηθώ με τους Μαύρους Παλιάτσους. Η συνύπαρξη Κυπρίων και Τουρκοκυπρίων στη διαμελισμένη Λευκωσία πόσο εύκολη και πόσο δύσκολη είναι! Κάποιοι τη δαιμονοποιούν κρυμμένη κάτω από μια μαύρη κουκούλα. Κάποιοι με τις πράξεις και τη στάση ζωής τους θέλουν να της δώσουν αυτό που της αξίζει.΄Ολα αυτά συμβαίνουν στο βιβλίο του Κυρ. Μαργαρίτη, ενώ μας αποκαλύπτονται μέσα από την περιγραφή και τη δράση του Ραφαήλ, ενός ιδιαίτερου ήρωα που καθώς αποκαλύπτεται η ταυτότητά του το ενδιαφέρον μεγαλώνει.

Έξυπνη η σύλληψη της ιστορίας, μάλιστα στην αρχή αισθάνεσαι πως ο ήρωας είναι κάποιο ξωτικό, κάποιο εξωπραγματικό πρόσωπο. Ο λόγος πλούσιος και ζωντανός. Ωραίοι διάλογοι που γενούν προβληματισμό. Γρήγορη πλοκή. Ενδιαφέρουσες οι απόψεις των ηρώων. Τα μεσαιωνικά τείχη έχουν τις πόρτες του αόρατες αλλά ζωντανές. Οι ήρωες φοβούνται αλλά δεν παραιτούνται και παλεύουν. Τα συναισθήματα των εφήβων ακολουθούν την εποχή και όταν φτάσει η στιγμή τους αποκαλύπτονται και οι ήρωες διεκδικούν ,όπως άλλωστε και στην αληθινή ζωή. Ένα βιβλίο που σίγουρα ο αναγνώστης είτε έφηβος είτε ενήλικας θα διαβάσει με ενδιαφέρον και θα νιώσει μια γλυκιά πίκρα για όσα οι σελίδες θα του παρουσιάσουν.

Τα τρύπια τείχη σας κοιτούν και προσδοκούν το βλέμμα σας και περιμένουν να τα αναζητήσετε στα Βιβλιοπωλεία.

Έλενα Αρτζανίδου.


http://www.booknights.gr/ellhnikh-logotexnia/tripiateixi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου