Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Mε τα νήπια του 82ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, αναζητήσαμε σαν τους πειρατές τον ¨Κρυμμένο θησαυρό της τσέπης".

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 και από το πρωί κοντά στους μαθητές του Ολοήμερου 82ου Νηπιαγωγείου Θεσ/νίκης, για να ανακαλύψουμε τον ήρωα του Κρυμμένου θησαυρού, αλλά και το θησαυρό.
Με αφορμή μια εικόνα του βιβλίου που τους πρόβαλα μέσα από τον προτζέκτορα και την παρουσίαση ενός ολιγόλεπτου βίντεο κέντρισα το ενδιαφέρον τους και αμέσως ακολούθησαν οι απαντήσεις για το τι μπορεί να είναι ο θησαυρός και ποιοι οι ήρωες!
-Ο Θησαυρός είναι μια γάτα.
-Εγώ νομίζω πως είναι μακαρόνια κρυμμένα πίσω από αυτό τον τοίχο που μας δείχνεις.
-Εγώ λέω πως είναι παιχνίδια,ήταν κάποιες από τις απαντήσεις τους και αμέσως μετά πήραν θέση, μεγάλωσαν τα μάτια και η ιστορία ξεκίνησε...
Η συνάντησή μας ήταν υπέροχη και μοναδική. Μετά την ανάγνωση το μυστικό του θησαυρού, το γιατί ο ήρωας τον έκρυβε και πως από όλους αποκαλύφθηκε:
"Ζήλευε"," "Ήταν θυμωμένος δεν είχε φίλους"...είπαν, αλλά και στη συνέχεια πέρασαν σε ερωτήματα που είχαν γράψει σε μια μεγάλη σελίδα,με αφορμή τρία άλλα βιβλία μου που είχαν διαβάσει όπως το "Δεν έφταιγα εγώ,Τα γυαλάκια της Μαλένας, και τα Σιδεράκια της Φαρφιρώς".
-Πως τα σκέφτεσαι;
-Τη Μαλένα την ξέρεις;
Ευχαριστώ τη δασκάλα τους Αναστασία Παπάζογλου, για την πρόσκληση και τον τρόπο που επέλεξε να αξιοποιήσει τα βιβλία μου,με αφορμή ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα ένταξε τα παραπάνω βιβλία.
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ,εύχομαι να ξανανταμώσουμε και όπως μου είπατε φεύγοντας αυθόρμητα:
-Την Άνοιξη κ.Αρτζανίδου να έρθεις να παίξουμε και στην αυλή μας.
-Ωραία ιδέα και μετά με ένα βιβλίο που θα σας διαβάσω θα ξεκουραστούμε στο πιο σκιερό μέρος της αυλής σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου