Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Θα ήθελα να είμαι και εγώ εκεί.


Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / νηπιαγωγός και συγγραφέας
Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η είδηση του μνημείου – τάφου της Αμφίπολης το ενδιαφέρον μου μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες στράφηκε στην κάθε είδηση που έφτανε και φτάνει μέσω των ΜΜΕ.
Αδημονώ και εγώ να μάθω όχι τόσο για το ποιος ή ποιοι μπορεί να έχουν ταφεί, όσο για το πως θα είναι η τελική μορφή αυτού του οικοδομήματος-κτίσματος. Τι καινούργια ιστορική πληροφορία θα προσθέσει στην ιστορία της χώρα καi της περιοχής. Τι εξαιρετική τεχνική θα αποκαλυφθεί.
Από μικρή μέσα από τις αφηγήσεις του πατέρα μου αγάπησα την ιστορία και έδειξα το ενδιαφέρον μου για αυτήν. Το πάθος μου μεγάλωσε όταν από το στόμα του δασκάλου μου έμαθα πως ο τόπος μας στην πεδιάδα της Αμφαξίτιδας, σημερινής πεδιάδας του Κιλκίς, έκρυβε την γνωστή πόλη της αρχαιότητας Μόρρυλο. Μεγάλωσα και έψαξα μέσα σε βιβλία και σαν πείστηκα πως η πόλη υπήρχε, μάλιστα με αρκετές πληροφορίες αρχαιολόγων, τότε αποφάσισα και την έκανα βιβλίο «Η πόλη του βασιλιά» (εκδόσεις Διάπλαση)...Περισσότερα thinkfree

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα,
    με ένα αναπάντεχο τρόπο έφτασε το βιβλίο σου στα χέρια μου.
    "Τέλος φθινοπώρου¨"
    Πληροφορίες θα βρεις εδώ.
    http://www.bookcrossing.com/journal/add/305-12944160
    Αυτή την εποχή, με τις κεραίες μου τεταμένες με τις ανακαλύψεις στη Αμφίπολη, έδωσαν μια διαφορετική αξία στην μυθοπλασία του βιβλίου.
    Πολύ το χάρηκα, το ρούφηξα στην κυριολεξία.
    Σε αναζήτησα και να 'μαι.
    Ίσως κάποτε να τα πούμε και δια ζώσης.
    Πολύ σ' ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή