Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Στο 6ο Δημ.Σχ.Σερρών, η λογοτεχνία ανασάνει.

   
Νωρίς το πρωί και μόλις είχε συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο που οι μαθητές /τριες στο 
6ο Δημ.Σχ.Σερρών. είχαν μπει στις τάξεις τους, τότε περάσαμε μέσα στο παλιό σχολείο, που έχει συμπληρώσει έναν αιώνα, μαζί με την Δ/ντρια Εύη Χρυστομάτη, που φρόντισε να με παραλάβει από το ΚΤΕΛ.
Οι επόμενες ώρες, μέχρι που ακούστηκε το κουδούνι αποχώρησης, κύλησαν με διαφορετικές ομάδες μαθητών και μαθητριών.

Οι μικρές τάξεις με το δικό τους,μοναδικό τρόπο διατύπωσαν ερωτήματα, αλλά και μας παρουσίασαν ένα τραγούδι μαζί με την μουσικό τους,αφορμή στάθηκε το βιβλίο "Ο κρυμμένος θησαυρός της τσέπης"Ψυχογιός.
  Ακολούθησαν οι μεγάλες τάξεις με πρωταγωνιστές την Ε΄τάξη που με τις ξεχωριστές αφηγήσεις που αφορούσαν έξι βιβλία μου μας κράτησαν όλους .
Η συζήτηση, στη συνέχεια, μαζί τους μαζί με τα βλέμματά τους ήταν αυτό που για μια ακόμη φορά με κάνει να θέλω να συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά σε τέτοιες συναντήσεις.
 

Τελικά η αγάπη της Διευθύντριας, κας Χρυστομάτη,το ενδιαφέρον της και η πίστη της για την αξία της λογοτεχνίας έγινε η αφορμή να επισκεφτώ το 6ο Δ.Σ Σερρών.Συνοδοιπόροι και όλη η εκπαιδευτική ομάδα που βρίσκετε στο σχολείο και εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.
Εύχομαι τα καλύτερα τόσο στους μαθητές και μαθήτριες όσο και στους εκπαιδευτικούς.
Πιστεύω,επίσης,από του χρόνου με τη μετακόμιση τους στο νέο σχολείο να κάνει η κα Εύη Χριστομάτη και το όνειρο της πράξη ,την ίδρυση μιας βιβλιοθήκης και δηλώνω πως αν με χρειασθούν θα είμαι κοντά τους..

Ευχαριστώ όλους και όλες από καρδιάς όπως και τον Σχολικό Σύμβουλο
κο Μιχαηλίδη για τη παρουσία του.
Πολλά ευχαριστώ και στην Μαρία Μαρνέρη, από το βιβλιοπωλείο για την αμέσως μετά συνάντηση μας και τα όσα μοιραστήκαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου