Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Διαβάσματα στο thinkfree,Έλενα Αρτζανίδου.

«Το κοντολαίμικο κοτσύφι», Λιλή Λαμπρέλλη, Ζωγραφιές: Βάσω Ψαράκη, εκδ. Πατάκη
ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / συγγραφέας – εκπαιδευτικός

…Τότε, το κοτσύφι ορθώθηκε στα πόδια του κι όλες οι τσουκνίδες γύρισαν και το κοιτάξανε. Αμέσως τα μάγια της Μοίρας λύθηκαν και τ’αγκάθια βάλανε τα γέλια.
-Τι αστείο κοτσύφι! είπανε.
-Κοντολαίμικο!
-Κακάσχημο!
-Καχεκτικό!
Και τότε ξαφνιάστηκαν που βρέθηκε ανάμεσα τους κάποιος που ήταν αλλιώτικος (και για τα αγριόχορτα, αλλιώτικος πά’ να πει εχθρός) που μονιάσανε μεμιάς… Περισσότερα thinkfree
ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ  Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / συγγραφέας – εκπαιδευτικός
«Οι φύτουλες – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ», Michael Fry – μετάφραση: Χαρά 09ddef83-3e2c-44d4-9e94-54b4edd0d47a_3Γιαννακοπούλου, εκδ. Παπαδόπουλος
Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφόρησαν από την ξένη παιδική λογοτεχνία δυο υπέροχα βιβλία των Michael Fry και της ήδη γνωστής στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό Dorren Cronin.
«Οι φύτουλες – καμιά ανοχή», του Michel Fry, είναι ένα σύγχρονο βιβλίο με σημερινή και όμορφη γλώσσα, χιούμορ, αλλά και καταστάσεις σχολικού εκφοβισμού ανάμεσα σε σημερινά παιδιά που θα μπορέσουν, τα όποια προβλήματα που ο συγγραφέας τοποθετεί στην πλοκή, να επιλυθούν και με τη συνδρομή των ενηλίκων.
«Άσχημα τα νέα για τον Νικ: μια καινούργια μαθήτρια μπαίνει ανάμεσα σ’ εκείνον και τους φίλους του. Αλλά υπάρχουν και χειρότερα, γιατί όταν αντεπιτίθεται καταλήγει να φάει αποβολή. Θα καταφέρει ο Νικ να αποκαταστήσει την καλή του φήμη; Ή θα αναγκαστεί να μπει στο Πρόγραμμα Προστασίας Παιδιών, να αλλάξει ταυτότητα και να μετακομίσει στην άκρη του κόσμου;»
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία... Περισσότερα thinkfree

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου