Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ήταν υπέροχα στο 1o Δημ.Σχ.Πανοράματος.

Στο πλαίσιο εθνικό etwinning μεταξύ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Ματζαρλή Μερόπη και του Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου Αγ.Τριάδας Ημαθίας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Κουτλή Γιώτα καλέσθηκα και εγώ!
Μεσημέρι έφτασα στο 1ο Δημ.Σχ. Πανοράματος ύστερα από πρόσκληση της εκπαιδευτικού Ματζαρλής Μερόπης, της ψυχής του σχολείου σε ότι αφορά τη λογοτεχνία.
Η Ματζαρλή Μερόπη ήταν που έστησε τη Βιβλιοθήκη του σχολείου, ήταν μέλος για ένα έτος της Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών που δημιούργησα την περίοδο 2012-2013 στην Ανατ.Θεσσαλονίκη και με συστηματικότητα τα τελευταία τέσσερα έτη που την γνωρίζω εργάζεται συστηματικά με τη λογοτεχνία.

Το πρόγραμμα που καλέστηκα να συμμετέχω για φέτος αφορούσε:
«Παρουσίαση βιβλίου και συνομιλία με τη συγγραφέα καθώς και η ενασχόληση των μαθητών/μαθητριών με τα λογοτεχνικά βιβλία της κας Αρτζανίδου.
Δράση της βιβλιοθήκης του σχολείου παράλληλα με το συνεργατικό πρόγραμμα σχετικό με τη λογοτεχνία με τίτλο:"Συν- Ταξιδεύοντας πάνω σε ένα βιβλίο" το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο εθνικό etwinning μεταξύ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Ματζαρλή Μερόπη και του Δημοτικού Σχολείου Προδρόμου Αγ.Τριάδας Ημαθίας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Κουτλή Γιώτα. 

Οι εκπαιδευτικοί της Πέμπτης τάξης που συνεργάστηκαν με τα τμήματά τους :Ε1 Σέτζη Χαριτίνη, Ε2 Βρεττός Ιωάννης, Ε3 Ματζαρλή Μερόπη, Ε4 Γεωργιάδου Μαρία
Ήταν μια ξεχωριστήεμπειρία που με έφερε κοντά με τους 100 μαθητές /μαθήτριες της Ε΄ τάξης, αλλά και με τους μαθητές/τριες μέσω skype του Δημ.Σχ.Αγ.Προδρόμου Ημαθίας.
Ευχαριστώ τα παιδιά από καρδιάς για όσα δημιουργικά παρουσιάσατε και αφορούσαν το νέο βιβλίο
¨Ψηλά τα χέρια»,όσο για το video σας ήταν συγκινητικό και ευφάνταστο.
Ευχαριστώ τις/τον εκπαιδευτικό για την υποστήριξη τους.
Μερόπη και Γιώτα να είστε πάντα δημιουργικές.
Σας ευχαριστώωωω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου