Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Γιατί οι φίλοι μπορούν να γκρεμίσουν τα στερεότυπα!

Ήταν τόσοι πολλοί μαζί μου, για μια ακόμη φορά στο πατάρι του Ιανού, Αριστοτέλους την Τρίτη 20/3/2018. 
Έλα μαζί μου, και  σας ευχαριστώ πολύ!


Έλα μαζί μου, και ο Ανδρέας Καρακίτσιος είπε:
"...ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ» είπε πριν από πολλά χρόνια ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ…και είχε μάλλον δίκιο, παρόλο που είναι γνωστό ότι το τέλος μιας φιλίας πληγώνει σχεδόν πάντοτε αλλά για αυτό δεν αξίζει βέβαια να της βάλουμε ένα χι.
Ο Πλούταρχος γύρω στο 49 μΧ έλεγε : η φιλία προκαλεί οδύνη και επανειλημμένες απογοητεύσεις. Οι λίγοι φίλοι είναι το καλό . Πολύ συχνά απογοητευόμαστε από αυτούς που θεωρούμε φίλους...Η αληθινή φιλία νικά κάθε στερεότυπο και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά όταν μοιράζονται τα ενδιαφέροντά τους.
Δυνατή φιλία είναι και εκείνη που οδηγεί στην υπέρβαση, στην απομείωση των στοιχείων που διαφοροποιούν τους ανθρώπους και πριμοδοτεί φιλικές σχέσεις ανάμεσα σε ετερογενή πλάσματα, όπως ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ένα χριστιανό και έναν μουσουλμάνο.
Γιατί οι φίλοι σύμφωνα με το βιβλίο της Έλενας,
"Έλα μαζί μου", περιμένουν με ανυπομονησία ο ένας την επιστροφή του άλλου για να περπατήσουν μαζί, γιατί έχουν να μοιραστούν πράγματα που δεν μοιράζονται, όπως τα διαφορετικά γούστα,.. 

Θα σας φανεί περίεργο, αλλά είναι ένα παιδικό βιβλίο, που πραγματικά θα ήθελα να περάσει το κατώφλι των σχολικών τάξεων. Ναι…εντάξει…τα παιδικά βιβλία κυκλοφορούν παντού στο σπίτι και τα ξεφυλλίζουμε όλοι, αλλά να… κάποια βιβλία, «ακουμπούν» στην καρδιά σου περισσότερο και θέλεις να ξέρεις, ότι είναι δικά σου..." Ανδρέας Καρακίτσιος.

Μια κοφτή, καίρια, έντιμη άκρως παρατηρητική ανάλυση. Όλο το κείμενο του σύντομα στο diastixo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου