Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Mυστικά και ψέματα, στη Βιβλιοθήκη Νεάπολης,Εφημερίδα Karfitsa, Free press Θεσσαλονίκη.

Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Έλενα Αρτζανίδου,υπογράφει το βιβλίο της "Μυστικά και ψέματα", Βιβλιόφωνο,σε εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης. Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας είναι ένας από τους μικρούς αλλά πολύτιμους θύλακες αντίστασης της εποχής μας.Παιδιά που διαβάζουν περισσότερο από όσο βλέπουν τηλεόραση είναι ελπίδα για καλλιέργεια,σκέψη, δράση διαφορετική...(Γιάννης Κεσσόπουλος, εφημερίδα Karfitsa).

Η παρουσίαση του βιβλίο μου, έγινε από τα παιδιά της Δ΄τάξης 2ου Νεάπολης, και την εκπαιδευτικό Ελένη Μούσια.
Τα παιδιά ως μικροί δημοσιογράφοι με τα ερωτήματά τους με έφεραν αρκετές φορές σε δύσκολη θέση, ενώ υποχρέωσαν το δημοσιογράφο Γ.Κεσσόπουλο, να παραδεχθεί πως τα δικά του ερωτήματα δεν ήταν απαραίτητο να ακουστούν.
Κρατώ ερωτήματα όπως:
-Τελικά πρέπει να έχουμε μυστικά;
-Και τα μυστικά που οδηγούν σε ψέματα;
-Εσείς μας παρακολουθείτε και ξέρετε τα μυστικά μας;
-Γιατί επελέξατε να βάλετε στην ομάδα μια σκουρόχρωμη από την Αλεξανδρούπολη και έναν άσπρο από την Αφρική;
Οι εντυπώσεις από τη συνάντηση μας είναι θετικές και συγκινητικές. Ο τρόπος εργασίας και η επαφή των μαθητών με το βιβλίο, που επέλεξε η κ. Μπούσια, έγινε συστηματικά. Η ενασχόληση τους, η προσέγγιση, η εμπλοκή επίσης σε αυτή τη δράση της τεχνολογίας, η δυνατότητα που τους παραχώρησε οδήγησαν την ομάδα να έχει θέση, άποψη και πρόταση που μας την παρουσίασαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Περισσότερα από όσα μας παρουσίασαν θα έχουμε όταν θα αναρτήσουν ως τάξη το υλικό τους στο Wiki.
Eυχαριστώ, όλα τα παιδιά, αλλά και όλους τους γονείς που ήταν κοντά μας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου