Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Στον τοίχο, "Σκουπίδια",5/2/2011,",Karfitsa Thessaloniki.


Σκουπίδια.

Πριν μέρες επώνυμη δημοσιογράφος-σεναριογράφος χαρακτήρισε κάποια ριάλιτη σκουπίδια και ορθά έπραξε. Αντίθετα κάποιοι το έκαναν θέμα για να στήσουν και να γεμίσουν εκπομπές και αναρωτήθηκαν, «μα γιατί! και δεν έπρεπε…».

Έπρεπε φίλοι μου και δε φτάνει μόνο αυτό πρέπει πρώτα από όλα και εμείς που κρατάμε το τηλεκοντρόλ να σταματήσουμε να δεχόμαστε τα σκουπίδια που μας ταΐζουν στοχευμένα. Κάθε σκουπίδι σημαίνει και ένα λήθαργο, κάθε λήθαργος οδηγεί σε απραξία που με τη σειρά της γεννά την αποβλάκωση και εκείνη μας πάει ακόμη παραπέρα στην ανυπαρξία θέσης και κρίσης.

Τα σκουπίδια με τη σειρά τους απαγορεύουν σε δημιουργικούς ανθρώπους να προτείνουν θεάματα που στοχεύουν στην αληθινή ψυχαγωγία, τον προβληματισμό, την κριτική άποψη και τέλος στην ανάγκη διεκδίκησης.

Τα σκουπίδια σειρές από την άλλη μεθοδευμένα προτείνουν μοντέλα ζωής που γεννούν την οπισθοδρόμηση και την υποτακτικότητα . Οδηγούν σε ανεργία ηθοποιούς μας μιας και ξένες σειρές, τούρκικες, βραζιλιάνικες και φτηνότερες είναι, αλλά και κάνουν σωστά τη δουλειά τους, που δεν είναι άλλη από το να δημιουργούν άβουλους πολίτες.

Τα σκουπίδια καλά κρατούν αφού κανένα ΕΣΡ δεν τολμά ή δεν θέλει.

Τα σκουπίδια, ωστόσο μας προκαλούν να βγάλουμε τον άνθρωπο από μέσα μας και να φωνάξουμε:

«Αϊ! χάσου σκουπίδι!».

Αρτζανίδου Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου