Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Στον τοίχο,"2 Απριλίου ημέρα παιδικού βιβλίου και ημέρα αυτισμού" Karfitsa Θεσσαλονίκης,2/4/2011


2 Απριλίου ημέρα παιδικού βιβλίου και ημέρα αυτισμού.

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.2 ΑπριλίουΠαγκόσμια Ημέρα Αυτισμού με σκοπό να μιλήσουμε περισσότερο αυτή τη μέρα για αυτά τα παιδιά και να προγραμματίσουμε την καθημερινή προσφορά μας.Για αυτή τη μέρα που σημαίνει πολλά και απαιτεί πολλά γράφτηκε αυτό το σύντομο παραμύθι. Μια φορά και έναν καιρό, γεννήθηκε ένα ένα ένα… Nα δεις, τι ήταν!Α! ναι- ένα τεράστιο, μεγάλο, χαρούμενο βιβλίο.Από την πρώτη του σελίδα οι λέξεις πλούσιες και ζωντανές αναβόσβηναν μπρος στα μάτια των αναγνωστών και τρύπωναν στην καρδιά τους, ζέσταιναν την ψυχή τους και μιλούσαν στο μυαλό με τις φωνές τους,«Σ’αγαπώ, εσένα, εμένα, ζωή». Και όσο προχωρούσαν οι σελίδες οι λέξεις περίσσευαν, αλλά και οι εικόνες δεν πήγαιναν παραπίσω. Χρώματα, ήρωες, σύννεφα και δράκοι σημάδευαν και χτυπούσαν με το βέλος τους την καρδιά του αναγνώστη και του ομόρφαιναν τη μέρα, του άλλαζαν τη διάθεση και του προσφέρανε το κέφι για ταξίδι σε άγνωστους τόπους.Από εκείνη τη μέρα παιδιά, γονείς, δάσκαλοι, συγγραφείς και εικονογράφοι, ενθουσιασμένοι όλο και περισσότερο το πλησίαζαν, το αγκάλιαζαν, μέχρι που αποφάσισαν και το προσκάλεσαν να ζήσει μόνιμα κοντά τους στο δικό τους σπιτικό.

-Καλώς μας ήρθες φίλε, του φώναξαν όλοι μαζί από την πρώτη μέρα. -Καλώς σας βρίσκω, αλλά εγώ ήμουν πάντα εδώ κοντά σας…,τους απάντησε και έτρεξε στην αγκαλιά τους.

Υ.Γ Σήμερα όσο ποτέ η λογοτεχνία είναι απαραίτητη για τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας που όμως δεν πρέπει να αγνοεί το κάθε παιδί με την όποια ιδιαιτερότητά του. Αρτζανίδου Έλενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου