Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Με βιβλία και ιστορίες η ζωή είναι ομορφότερη.

kontos“Η αρκούδα και το βατραχάκι”, Γιάννης Κοντός, ζωγραφιές: Αλέκος Φασιανός, εκδ. Παπαδόπουλος
Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / συγγραφέας – εκπαιδευτικός
…Και μπήκε η άνοιξη. Η αρκουδίτσα και το βατραχάκι άρχισαν να ξυπνάνε. Βγήκαν από τις κρυψώνες τους. Πρώτα βγάλανε τα κεφάλια τους και είδαν την αλλαγή στη φύση. Χαμογέλασαν και περπάτησαν. Η αρκουδίτσα με τα τέσσερα και το βατραχάκι με μικρά πηδήματα και έτσι βγήκανε στο ξέφωτο του δάσους. Ήτανε γεμάτα χαρά...Περισσότερα thinkfree 
ΚΑΙ
Πάμε με λογοτεχνία, αλλιώς θα μας μελαγχολήσουν, για αυτό από Μάρτη, βαλίτσα και με Κτελ,βαπόρι,αεροπλάνο και ότι άλλο βοηθάει και πάμε:

1.Παρασκευή 6/3, το απόγευμα στις 5.30μ.μ, καλεσμένη του Ολοήμερου Δημ.Σχ.Γραβούνας- Καβάλας, με την υποστήριξη των εκδ.Ψυχογιός και του Βιβλιοπωλείου της κας Μερτζανίδου, στην Καβάλα,για μια συνάντηση με τους μαθητές και τους γονείς με θέμα:Οι ήρωες συνομιλούν με τα παιδιά και προκαλούν το ενδιαφέρον των ενηλίκων για την παχυσαρκία και το σχολικόεκφοβισμό.
2.Σάββατο 14/3,ώρα 6.00 προσκεκλημένη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 105ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή του Βιβλιοπωλείου Σωκράτης Λεωφ.Στρατού 4. Μια συνάντηση με τους μαθητές εκπαιδευτικούς και τους γονείς, θέμα:Οι ήρωες συνομιλούν με τα παιδιά και προκαλούν το ενδιαφέρον των ενηλίκων για την παχυσαρκία και το σχολικό εκφοβισμό.
3.Κυριακή 22/3,στις 6.00μ.μ καλεσμένη στο "Λυρικό",Βασ.Όλγας 285 με τη Βαρσαβούλα, για να ανταμώσουμε με παιδιά και γονείς για μια ξεχωριστή θεατρική προσέγγιση του βιβλίου από την ομάδα του Λυρικού, "Και εσύ μαμά...τον χαλβά σου"Ψυχογιός .Με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Σωκράτης Λεωφ.Στρατού 4-Θεσσαλονίκη.

4.Παρασκευή 27/3 καλεσμένη του 6/θέσιο Δημ.Σχ. Όρμου Κορθίου στην Άνδρο, για μια ολοήμερη φιλαναγνωστική συνάντηση με όλους τους μαθητές/μαθήτριές που ετοιμάζονται από αρχές Οκτώβρη, και το Σάββατο 28/3/2015, ώρα 10:00π.μ,με πρωτοβουλία και υποστήριξη του 6/θεσίου Δ.Σχ. Όρμου Κορθίου,λογοτεχνική συνάντηση με εκπαιδευτικούς,γονείς,αλλά και καλεσμένους από τα όμορα Δ.Σχολεία (ο χώρος και η ώρα σύντομα θα ανακοινωθεί για τους Ανδριώτες φίλους/φίλες).
Θέμα:Οι δύσκολοι ήρωες της παιδικής λογοτεχνίας συνομιλούν,προβληματίζουν φωτίζουν σημεία και παραβατικές συμπεριφορές, αιτιολογούν και λυτρώνουν τα παιδιά για να κάνουν το άλμα προς τον ενήλικα και τη λογοτεχνία.
5.Τρίτη 31/3,μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο "Ανατόλια Θεσσαλονίκης", στο ετήσιο ραντεβού μας με τους μαθητές και τις μαθήτριες,για φέτος συνάντηση με τη Δ΄τάξη,παρέα μου η Πρόμις από το βιβλίο ¨Με λένε Πρόμις"Ψυχογιός .Με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου Ιανός Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου