Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Δημοτικό Σχολείο Γραβούνας Καβάλας,είστε η ελπίδα!

Καθεμιά και καθένας σας με συγκίνησε
και δυνάμωσε τη σπίθα της αισιοδοξίας μέσα μου
και ναι υπάρχει ελπίδα, από εσάς.
Και ήταν όλοι εκεί, απόγευμα Παρασκευής 6/3/2015,
και μάλιστα νωρίτερα από την έναρξη,στο Πολιτιστικό Κέντρο Γραβούνας στην Καβάλα. 
Τέσσερα χωριά ένα σχολείο και όλοι οι μαθητές/μαθήτριες,εκπαιδευτικοί και γονείς σε μια προετοιμασία από τον Δεκέμβριο με το ενδιαφέρον τους στραμμένο στη διαφορετικότητα και τη βία μέσα από τα βιβλία μου.
Μια φιλαναγνωστική συνάντηση που από την αρχή μέχρι τέλους, με ωριμότητα,υπευθυνότητα και ευγένεια,τη διαχειριζόταν οι μαθητές και οι μαθήτριες και είχε από όλα.
Η λογοτεχνική ιστορία έγινε ποίηση,από την λογοτεχνία οδηγήθηκαν στο θέατρο και στη μουσική με την υποστήριξη φυσικά όλων των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες-άριστα οργανωμένα και με απόλυτη ηρεμία,γαλήνη.
Λίγο πριν την υπέροχη συζήτηση με πρωταγωνιστές και πάλι τα παιδιά, ο δικός μου ρόλος η ανάδειξη της βίας μέσα από τους ήρωες των βιβλίων μου,αλλά και ήρωες με μέλι και κανέλα.
Καμιά κούραση ή το ακραίο καιρικό φαινόμενο που ζήσαμε δεν μας αποθάρρυνε να πάμε ,να παραμείνουμε και να βιώσουμε όμορφες και με υψηλό πρόσημο στιγμές. 
Μπράβο, μπράβο στους εκπαιδευτικούς για τον τρόπο που εργάζονται.
Ήταν μια συνάντηση που αξίζει φυσικά πολλά πολλά μπράβο στα παιδιά,στους εκπαιδευτικούς/Δ/ντή κο Κοκαλίδη και στους γονείς και στο Σύλλογο Γονέων, 
Από καρδιάς ευχαριστώ τις εκπαιδευτικούς Θεοφίλη Καρυπίδου και Αλεξανδρή Πασχαλία,τη Μουσικό και την κα των Αγγλικών.Το θεατρικό εύρημα ο Κουασιμόδος να συναντά την Πρόμις στο Παρίσι ήταν συγκινητικό και πρωτότυπο.
Μεγάλο ευχαριστώ και στην κα Μερτζανίδου Βασιλική,που δίνει την ψυχή της για το Βιβλιοπωλείο της στην πόλη της Καβάλα, σήμερα 102 ετών.

Όλα τα μπορούν,μελωδία-στίχοι-φωνές από τα παιδιά
και την εποπτεία της μουσικού τους.
Βασιλική πολλά πολλά ευχαριστώ για την υποστήριξή σου για την υλοποίηση αυτής της τόσο ξεχωριστής λογοτεχνικής συνάντησης.
Καλή αντάμωση,είστε η ελπίδα.




Παιδαγωγική Σχολή ΑΠΘ
   ΚΑΙ 

Σαββάτο 7/3/2015 

πρωινό στο ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ.

Καλεσμένη του Καθηγητή παιδικής λογοτεχνίας,
Αντρέα Καρακίτσιου, στο πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής.

Δίωρο με Δημιουργική γραφή και εικόνα,μια άλλη,δυνατή στιγμή με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όχι μόνο και διαδικτυακούς συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου