Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ένα υπέροχο ταξίδι με πολλές συγκινήσεις και στις δυο πόλεις.

Παρασκευή 24/4/2015 ξεκίνησε το ταξίδι για Frankenthal.
Tι και αν έφτασα με τρεις ώρες καθυστέρηση στη Στουτγάρδη.
Τι και αν φτάσαμε με τον Ηλία αργοπορημένοι από την απίστευτη κίνηση στο δρόμο, Και όμως μας περίμεναν και ήταν όλοι εκεί στο Φροντιστηριακό Κέντρο της Παναγιώτας Μπλουχού. Οι στιγμές με όλους τους Έλληνες που συνομίλησα θα μείνουν για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μου .Σας ευχαριστώ όλους στο Frankenthal.
                                                    Παναγιώτα σε ευχαριστώ από καρδιάς.


Ελένη Κριτσοτάκη
και πάλι η ψυχή και σε αυτή την εεκδήλωση
Kαι συνεχίσαμε το Σάββατο 25/4,στο Tubingen μια υπέροχη πόλη με το δικό της χρώμα,την πανεπιστημιούπολη, με τις κλινικές της και τους Έλληνες που αγαπούν τη λογοτεχνία.
Από το πρωί μέχρι το απόγευμα,αυτό που έζησα στο Tubingen και στην BUCHAUSSTELLUNG GRIECHISCHER LITERATUR-ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ με τους Έλληνες μικρούς και μεγάλους δε μπορώ να το περιγράψω.Συγκίνηση,δάκρυα,ελπίδα,σκέψεις...
Και όλα αυτά από ένα νέο Σύλλογο Νέων Γονέων με πρόεδρο τον Παναγιώτη Κρητικάκη,την Λίνα,τον Μάκη,τον Άρη,μια άοκνη/δημιουργική εκπαιδευτικό την Eλένη Κριτσοτάκη και φυσικά τον Ηλία Τάκη από το βιβλιοπωλείο Νυρεμβέργης σε μια υπέροχη αίθουσα που επέλεξαν να νοικιάσουν.
Με το βιβλιόφιλο Γιάννη, 
μαθητή της Κριτσοτάκη και γνώριμιοαπό το ταξίδι στη Στουτγάρδη
συνέχισε αγόρι μου!
Κοινό που ήρθε από αλλες πόλεις,νέοι μετανάστες παλαιότεροι. ο Δήμαρχος της πόλης, και τα βιβλία Γκασταρμπαίτερ η οδυνηρή φυγή,Manus Scripta αλλά και Σιωπηλές σκιές,Βιβλιόφωνο αλλά και Στο μισό του Ουρανού και Μυστικά και ψέματα από τις ίδιες εκδόσεις που έφεραν κοντά μου τα παιδιά...

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες για την παρουσία την πρόσκλησή και την άψογη και ξεχωριστή εκδήλωση που δημιουργήσατε.
Με την Λίνα μέλος του Συλλόγου
Ήταν εξαιρετικά όλα.
Και το βράδυ στου Άρη στον υπέροχο χώρο WEILHEIMER KNEIPLE με ωραίο φαγητό,κρασί και ωραίες κουβέντες με τους ανθρώπους του Συλλόγου που έχουν όνειρα και θα τα πετύχουν.
Φιλιά φίλοι μου.


Kαι όλα αυτά χάρη του Ηλία Τάκη, από το μοναδικό Ελληνικό Βιβλιοπωλείο στη Νυρεμβέργη.
Φίλε, σε ευχαριστώ πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου