Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτικό Σχολείο Βελονάδων Κέρκυρας!

Παρασκευή 3/2/2017
Νύχτα σε υποδέχεται το νησί με το δυνατό δάκρυ της βροχής και αμέσως μετά μια αγκαλιά,αυτή της Σπυριδούλας Κούρκουλου και μια ζέστη χειραψία του Νικόλα.


Και η άλλη μέρα ζωντανή από μαθητές και μαθήτριες του Δημ. Σχολείου Βελονάδων, Κέρκυρας που θέλησαν να μιλήσουν για τους ήρωες που γνώρισαν από τα βιβλία και με ανακριτική διάθεση.
Πρωτάκια, Δευτεράκια, Τριτάκια και Τετάρτη τάξη όλα τους παιδιά με θέληση.


Μια φιλαναγνωστικη μέρα που την οφείλουμε όλοι στην εκπαιδευτικό Γερμανικών,Σπυριδούλα Κούρκουλου, Μεταπτυχιακή στο ΤΕΠΑΕ, Τμήμα Δημ. Γραφής ΑΠΘ, που πιστεύει στη λογοτεχνία και προσπαθεί μοιρασμένη σε τέσσερα σχολεία.

Όπως και στις εκπαιδευτούς Αλβανίδου Βάσω,Δέσποινα, Ντίνα, Μαρία που αφιέρωσαν τρεις μήνες για το φιλαναγνωστικό πρόγραμμα και κατάφεραν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των μαθητών τους.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους.
Μεγάλο ευχαριστώ στο Δ/ντή του Σχολείου Τυριακίδη Θεόδωρο, αλλά και στο Σύλλογο Γονέων για την την υποστήριξη αυτής της μεγάλης, δημιουργικής δράσης.
Καλή αντάμωση! 


Απόγευμα της ίδιας μέρας στον Αγρό,Κέρκυρας!

Αργά χθες το απόγευμα πήραμε "μολύβι και χαρτί ", αλλά και το βιβλίο: 
"Ψηλά τα χέρια" των εκδόσεων Ψυχογιός και μαζί με τους σουρεαλιστές τρυπώσαμε στο μόλις τριών μηνών βιβλιοπωλείο στο Αγρόν,Κέρκυρας της Αντζελας Βιτουλαδίτη, εκεί μαζί με πολλά παιδιά και μανούλες ζήσαμε υπέροχες, δημιουργικές στιγμές. 
Μια νέα αρχή στην περιοχή που ελπίζω και εύχομαι να έχει συνέχεια και με άλλους δημιουργούς. 


Στην όμορφη παρέα και η παλιότερη Δ/ντρια των Βελονάδων κα Ελένη, αλλά και η νυν Δ/τρια του Δημοτικού Σχολείου Αγρού κα Κροκίδη Ντάτη που τις ευχαριστώ πολύ για την παρουσία τους.


Βαθιά συγκινημένη, τυχερή και αισιόδοξη για όλα όσα έζησα αυτές τις δυο μέρες. 
Ευχαριστώ το Βιβλιοπωλείο "μολύβι και χαρτί", άρα την Άντζελα για την πρόσκληση και την διοργάνωση και κυρίως τα υπέροχα παιδιά όλων των ηλικιών που ήταν μαζί μας έχοντας ενεργό ρόλο!

Ευχαριστώ τις εκδ. Ψυχογιός για την υποστήριξη του ταξιδιού.


"Σπυριδούλα Κούρκουλου είσαι πρότυπο για πολλούς εκπαιδευτικούς και εγώ τυχερή για την φιλία σου".


Καλή αντάμωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου