Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Δημοτικό Σχολείο Αθηνά, Βερολίνου ευχαριστώ/ Vielen dank!

" Μύρισε ο βασιλικός εδώ, στο Δημoτικό Σχολείο Αθηνά του Βερολίνου." 

                                                          Vielen dank
Δημοτικό Σχολείο Αθηνά, Βερολίνο.
Δεκαπέντε χρόνια ζωής. 
Σχολείο που ανήκει στην Γερμανική κοινότητα όπως και όλοι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που είναι μόνιμοι. 

Στα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει επισκεφτεί άλλος 'Ελληνας/Ελληνίδα το Σχολείο. 

Μαζί με την Γιώτα Φώτου είχαμε την τιμή, την χαρά να είμαστε από τις πρώτες που επισκεφτήκαμε το σχολείο και ζήσαμε συγκινητικές στιγμές με όλα τα παιδιά. 
Η παρουσία μας αυτή δε θα συνέβαινε δίχως την έγκριση της Διοίκησης του Σχολείου, αλλά και δίχως την άψογη υποστήριξη, άριστη προετοιμασία και επικοινωνία με την εκπαιδευτικό Ελένη Κοντούλη. 


Επίσης αν δεν φρόντιζε να μας φέρει σε επικοινωνία μαζί της ο συντονιστής κο Μανώλης Σοφός δεν θα υπήρχε η γνωριμία, κε Σοφέ σας ευχαριστώ!
Ευχαριστώ / ευχαριστούμε από καρδιάς όλα τα παιδιά, τους Έλληνες και Γερμανούς εκπαιδευτικούς, την αξιότιμη Διευθύντρια και την Ελένη Κοντούλη!

 

"Κάθε ματιά και λυγμός και κάθε άγγιγμα σας συγκίνηση". 
Αγαπημένα μας παιδιά ήσασταν μια υπέροχη ομάδα που ήξερε και να συζητά, αλλά και να συμμετέχει.

Συνεχίστε ότι κάνετε, αλλά μην ξεχνάτε πως η λογοτεχνία είναι η δύναμη και η ενδυνάμωση της γλώσσας και η άλλη ματιά που χτίζει ο σκεπτόμενος πολίτης.

Οι κουβέντες σας και οι αγωνίες που μοιραστήκαμε μαζί μου/μας, μας επιβεβαιώνουν πως εδώ στα ξένα οι αποστολές συγγραφέων είναι απαραίτητες. 


Καλή αντάμωση και όσες (μου το ψιθυρίσατε) μαθήτριες/μαθητές σας παρακαλώ συνεχίστε να γράφετε, μην σταματάτε.Και η Ελένη Κοντούλη εκτός από δραστήρια εκπαιδευτικός είναι και απίστευτη ξεναγός.
Ελένη το ευχαριστώ είναι λίγο.
Να είσαι καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου