Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

η Έλενα το 2017 μετράει 20 χρόνια στην παιδική και νεανική λογοτεχνία!

   Τρίτη 4/4/2017, γιόρτασα τα 20 χρόνια της παρουσίας μου στην παιδική/νεανική λογοτεχνία μαζί με την παρουσίαση του νέου μου βιβλίου "Πιάσε το τιμόνι ,Γίγαντα" εκδ.Ψυχογιός,στον Ιανό Αριστοτέλους.

Κοντά μου η Χρύσα Κουράκη και ο Ανδρέας Καρακίτσιος και το θεατρικό σχήμα "Διθύραμβος εξ αμάξης".
Διθύραμβος εξ αμάξης λίγο πριν την παρουσίαση ηρώων μου,
από πέντε βιβλία των εκδ.Ψυχογιός!

Ήταν μια συγκινητική βραδιά
Μαζί με Μένη Κανατσούλη-Χρύσα Κουράκη

Μια βραδιά με πολλούς αναγνώστες. Φίλους παλιούς και νέους αναγνώστες και πολλά παιδιά.
Πιάσε το τιμόνι, Γίγαντα,εκδ.Ψυχογιός
και ένα στιγμιότυπο από την γιαγιά, μια ηρωίδα ζωής!

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους παλιούς μαθητές μου που είναι φανατικοί αναγνώστες,τις συμμαθήτριες μου από το Λύκειο AFS, τις φοιτήτριες μου, όλες και όλους!
Ανδ.Καρακίτσιος-Χρ.Κουράκη-Ε.Αρτζανίδου
 Και επειδή καμιά φορά είναι ωραίο να ακούς ή να διαβάζει τι λένε άλλοι που ήταν εκεί παραθέτω μια ανακοίνωση της που μου κοινοποίησε η φίλη εκπαιδευτικός -συγγραφέας Κατερίνας Τζαβάρας αμέσως μετά την εκδήλωση.
Μαζί με τους συγγραφείς:Κ.Τζαβάρα-Μερ.Αυτζής και Γλυκερία Γκρέκου.

"Η Έλενα η αξιόλογη συγγραφέας, η αγωνιστική συνάδελφος μα πάνω από ΄'ολα η φίλη μου αξίζει χίλιες εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια της στη Λογοτεχνία, για όλα μαζί κι ένα-ένα ξεχωριστά γιατί τα έζησε όλα με μεράκι, δουλειά, σεβασμό και αγώνες. Γιαυτό την αγαπώ, την τιμώ και την εκτιμώ.

Ελενάκι μου, να είσαι γερή και ζωηρή να γράφεις για όσα σε στριμώχνουν κ σε ελευθερώνουν, να αγαπάς με πάθος και να αγαπιέσαι με πίστη. Στα επόμενα 20 τώρα!"


Λίγες ώρες πριν μια άλλη ανακοίνωση από το φίλο δημοσιογράφο Γιάννη Κεσσόπουλο προκάλεσε την έκρηξη δακρύων μου.

"Δυσκολεύομαι να πιστέψω τον τίτλο της σημερινής εκδήλωσης γιατί, ούτως ή άλλως, μετά τα 20 δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι μεγαλώνεις, δηλαδή ότι αλλάζεις, νομίζεις ότι μένεις πάντα εκεί -ή εκεί κοντά. Αν η Έλενα το 2017 μετράει 20 χρόνια στην παιδική και νεανική λογοτεχνία, τότε εγώ τη γνωρίζω από τα τέσσερά της -γνωριστήκαμε στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης όπως μου υπενθυμίζει συχνά. Λες και ήταν χθες... Εγώ πάλι θυμάμαι ένα βράδυ (π.π.=προ παιδιών) στο σπίτι της οδού Σταματέλου με κρασάκι οι τρεις μας, να συζητάμε τις αγωνίες της πριν το μεγάλο πέταγμα, να πέφτουμε και να σηκωνόμαστε. Κάπου εκεί έπιασε το τιμόνι, όπως ο γίγαντάς της.
Η Έλενα είναι ένα κλασικό δείγμα εργατικότητας. Στην ιδέα. Στο γράψιμο. Στην επικοινωνία των βιβλίων της. Και δικαιώθηκε γι' αυτά. Η Έλενα είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που νοιάζεται τους δικούς της ανθρώπους -μέχρι και βιβλίο τους κάνει...- και τιμά τους φίλους της. Αγάπησε όλη την οικογένειά μου και το νοιώθω αυτό. Και τη Σμαρώ και τα παιδιά μας. Δούλεψε σκληρά, χειμώνα καλοκαίρι, Θεσσαλονίκη, Ρόδο κι αυτή μόνο ξέρει που αλλού -φαντάζομαι θα τα πει το απόγευμα στην εκδήλωση.
Θα ήθελα πολύ να είμαι απόψε στην εκδήλωσή της αλλά δεν γίνεται, παρά τη θέλησή μου. Παραμένω όμως αδερφός της, όπως λέει, και απόψε "θα είμαι εκεί". Σαν αδελφός από την Αμερική (!) που μπορεί να μην την επισκέπτεται συχνά αλλά παραμένει αδελφός. Είκοσι χρόνια βιβλία, είκοσι χρόνια φιλία. Άρτζαν, εύχομαι άλλα 20 χρόνια όμορφα, ήρεμα και δημιουργικά. Με την αγάπη των φίλων. Με την αγάπη μας. Πάντα". Γιάννης Κεσσόπουλο
ς
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου