Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΓΚΑΣΤΑΡΜΠΑΙΤΕΡ Η ΟΔΥΝΗΡΗ ΦΥΓΗ


ΤΟ Amazon έγινε η αφορμή να πληροφορηθώ και να αναζητήσω μια ποσότητα από το βιβλίο:
"Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή φυγή",που έδειχνε εξαντλημένο μόνο που βρέθηκαν τα ξεχασμένα- παγιδευμένα σε κάποια αποθήκη από την μέρα που οι εκδόσεις Manus Scripta στην Κύπρο έκλεισαν.
Με έγκριση του πρώην εκδότη Σωτήρη Χριστοδούλου, Σωτήρη σε ευχαριστώ και πάλι- αλλά και την απόλυτη στήριξη και βοήθεια του Αλέκου Τατσίδη (φίλε πάντα η καθοδήγηση σου πολύτιμη και η εντιμότητά σου ελπίδα), υπεύθυνου στο Βιβλιοπωλείου Ιανός -Bazaar, όλα τα εναπομείναντα, τελευταία βιβλία βγήκαν στο φως και από χθες βρίσκονται και πουλιούνται σε τιμή προσφοράς μόνο στην Αλυσίδα Βιβλιοπωλείων Ιανός, Αθήνα -Θεσσαλονίκη και on line από τα Βιβλιοπωλεία Ιανός.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Όσοι μου γράφατε και το αναζητούσατε να, η ευκαιρία για λίγο ακόμη!


ΓΚΑΣΤΑΡΜΠΑΙΤΕΡ Η ΟΔΥΝΗΡΗ ΦΥΓΗ: Αρχές της δεκαετίας του '60 και η Αντωνία, χωρίς τον σύντροφό της Χάρη αλλά με οκτώ ζευγάρια συντοπιτών της, ακολουθεί τη μοίρα χιλιάδων Ελλήνων εκείνης της εποχής: Ξεκινά από ένα μικρό χωριό της κεντρικής Μακεδονίας και φτάνει στο Βαλντσάσεν της Γερμανίας, για να δουλέψει ως φιλοξενούμενη εργάτρια σε ένα εργοστάσιο πορσελάνης. Πίσω στην πατρίδα, ο άντρας της, παγιδευμένος λόγω των πολιτικών του φρονημάτων, δίνει τον δικό του αγώνα προκειμένου να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη του. Θα τα καταφέρει ή θα τον προλάβει η δικτατορία που θα 'ρθει για να μαραζώσει ακόμα περισσότερο τον βασανισμένο τόπο; Μια ιστορία αγάπης στα χρόνια της μεγάλης φυγής στις χώρες της βόρειας Ευρώπης. Μια αναδρομή στην ελληνική επαρχία του '60, όπου η φτώχεια όσο κι ένας πόλεμος, οι πληγές του εμφύλιου παραμένουν ανοιχτές κι ο χωροφύλακας διαφεντεύει τις τύχες των απλών ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου