Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Η Λογοτεχνία αλλιώς, κυκλοφόρησε από εκδόσεις Καλειδοσκόπιο!
H Λογοτεχνία αλλιώς, εναλλακτικές καινοτόμες δράσεις, Αντρέας Καρακίτσιος και Έλενα Αρτζανίδου, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο,
για αρχή κυκλοφορεί σήμερα 5/12/2018, για τις φοιτήτριες της Πρακτικής άσκησης του ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ, στο Βιβλιοπωλείο Ανικούλα Εγνατία146.
Ένα βιβλίο που προέκυψε από το 2016-2017 κατά την απόσπασή μου στο ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ, Μαζί με τον Ανδρέα Καρακίτσιο, καθηγητή ΠΛ, είχαμε αναλάβει την πρακτική άσκηση των φοιτητριών με κατεύθυνση τη λογοτεχνία.
59 φοιτήτριες του τελευταίου έτους, σήμερα απόφοιτες, που τις χαρακτήριζε το πάθος, η εργατικότητα, το μεράκι και το ενδιαφέρον.
59 Νηπιαγωγεία του νομού Θεσσαλονίκης από τα Βασιλικά, στα Πεύκα, από την Ν.Ιωνία στην Άνω και Κάτω Τούμπα, από το Κέντρο, στην Καλαμαριά, από την Χαριλάου στην Τριανδρία από την Αγίου Δημητρίου στα Κάστρα, Νεάπολη,την Πολίχνη, Εύοσμο, Αμπελόκηπους, Ξυλάδικα...
59 φιλόξενες, ανοιχτές σε καινοτομίες Νηπιαγωγοί έζησαν ξεχωριστές τεχνικές προσεγγίσεις της παιδικής λογοτεχνίας.
Ατελείωτες ώρες συνεργασίας με τον Ανδρέα στο γραφείο του- πόσους καπουτσίνο και χυμούς ο Δάσκαλος με τράταρε, δε λέγεται- συνεργασία αργά τις νύχτες μέσα από το τηλέφωνο, από mail, για δύο χρόνια και δύο καλοκαίρια. Παράλληλα επί τρεις μήνες κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στην Μεγάλη Ισογείου το τρίωρο μάθημα στις φοιτήτριες βήμα βήμα και μετά ακολούθησαν από τις ίδιες σχεδιασμοί, συζητήσεις, αποφάσεις και μετά το προτελευταίο βήμα απαιτητικό, χρονοβόρο κουραστικό όταν η αφεντιά μου περιόδευε με ραντεβού για την παρακολούθηση 59 διδασκαλιών σε τέσσερα διαφορετικά αντικείμενα σε όλο το νομό κάθε ΤΤΠ , με κλείσιμο την ανατροφοδότηση. Ανταμοιβή τα αποτελέσματα, η εργατικότητα από τα υπέροχα 59 κορίτσια μου/μας που αγόγγυστα τολμούσαν και ας είχαν ατυχίες και ας μούσκευαν το πρόσωπο από τα δάκρυα άλλοτε της χαράς και άλλοτε της δυσκολίας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ.
Τα αποτελέσματα φαίνονται στο βιβλίο.

Ένα εγχειρίδιο που και φέτος ήταν αυτό που καλέστηκαν να υλοποιήσουν όσες δήλωσαν τη λογοτεχνία.
Ένα βιβλίο που αφορά το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό αλλά και το Γυμνάσιο.
Μένει να το διαβάσετε και να το εφαρμόσετε.
Ευχαριστώ τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο για την τιμή να συμπεριλάβουν στην σπουδαία σειρά βιβλίων τους και το δικό μας παιδί. Ευχαριστώ την Αλέξα Αποστολάκη , την Μαργαρίτα Κοτσίνη και τον επιμελητή μας  Χρήστο Πολίτη, αλλά και όλους όσους εργάστηκαν καταφέρνοντας να ξεπεράσουν όσα δύσκολα υπήρξαν.
Η δουλειά για όλους ήταν πολύ απαιτητική.
Δάσκαλε, Ανδρέα μου, τα καταφέραμε και πάλι να παραδώσουμε ένα βιβλίο που σίγουρα θα εκτιμηθεί.
Από βδομάδα και σε όλα τα Βιβλιοπωλεία!
Σημείωση: Αν λοιπόν σκέφτεστε να κάνετε κάποιο χριστουγεννιάτικο δώρο στο σχολείο σας, στη νηπιαγωγό σας, στο δάσκαλο ή στον καθηγητή σας, στον βιβλιοθηκονόμο ή τη βιβλιοθήκη της περιοχής, στον φοιτητή/ φοιτήτρια των παιδαγωγικών τμημάτων, στον εαυτό σας, πιστεύω πως το βιβλίο αυτό είναι ένα δώρο που θα αγαπηθεί. Γιατί "Η λογοτεχνία αλλιώς", μπορεί να εμπνεύσει όσους και όσες το θέλουν και θα αποτελέσει ένα εργαλείο για να δουλέψουν και αλλιώς και να ανοίξουν και άλλους δρόμους.
Καλές γιορτές!

1 σχόλιο:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Hương Lâm chuyên cung cấp bán máy photocopy và dịch vụ cho thuê máy photocopy giá rẻ, uy tín TP.HCM với dòng máy photocopy toshiba và dòng máy photocopy ricoh uy tín, giá rẻ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή