Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Μια νύχτα στη Βαλκανική πλατεία.


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, Βαλκανική πλατεία 2010, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, το βράδυ της 1η του Σεπτέμβρη βρέθηκα στην περιοχή Στρεμπενιώτη. Ηπροσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που για μια στιγμή πανικοβλήθηκα. Μητέρες, παιδιά και μπαμπάδες όλοι εκεί, παρόλο το ξαφνικό κρύο στην πόλη, κανένας δεν έφυγε ήταν εκεί σε κάθε δράση που είχε το πρόγραμμα .
Η παρουσία μου αφορούσε την παρουσίαση του βιβλίου "Με λένε Πρόμις" εκδ. Ψυχογιός, όμως το κοινό με οδήγησε παραπέρα και έτσι ακολούθησε μια ανοιχτή συζήτηση με τους μεγάλους για τη λογοτεχνία, αντίθετα τα παιδιά γνώρισαν μέσα από το κείμενο την ηρωίδα, κατασκεύασαν τη φιγούρα της και τέλος προέκυψε και μια αντιπαράθεση ως προς τη γλώσσα που μπορεί να μιλούσε αυτή η ξένη...η κοτσιδού, η Πρόμις από τη Νιγηρία.
Ο Δήμαρχος κ. Λαδόπουλος, που παρευρισκόταν, προσπάθησε μαζί με τα παιδιά να μαντέψει και να μάθει, τελικά ένιωσε μεγάλη ικανοποίηση από τις απαντήσεις των παιδιών που έχουν την τύχη να μεγαλώνουν στο Δήμο του.
Ο Δήμος της Νεάπολης όλα αυτά τα χρόνια επένδυσε ουσιαστικά στον πολιτισμό και βρήκε υποστηρικτές και πολλούς οπαδούς για αυτό όλες τις μέρες η πλατεία δεν έμεινε ποτέ άδεια, η κάθε διαφορετική εκδήλωσή της ήταν ασφυκτικά πλημμυρισμένη.
Ευχαριστώ την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Κατερίνα Τσουκαλά, για την άψογη οργάνωση της και για την ολιγόλεπτη, αλλά τόσο ουσιαστική παρουσίαση του βιβλίου που η ίδια επέλεξε να εντάξει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού,επίσης όλες τις συνεργάτιδες της και προσωπικά τη Νούλη Βλάλη.
Καλή αντάμωση φίλοι μου ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 22 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη σας για την παρουσίαση του βιβλίου "Μυστικά και ψέματα "εκδ. Βιβλιόφωνο περισσότερες πληροφορίες σε λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου