Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Άνδρου, δυό φανταστικές μέρες μέσα από δυο βιβλία.


Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 άνοιξε τις πύλες της, στο δεύτερο οίκημα που διαθέτει, η Καΐριος Βιβλιοθήκη στη Χώρα της Άνδρος για να με υποδεχθεί μαζί με τους μαθητές Β΄και Γ΄τάξεις στο πρώτο δίωρο και στη συνέχεια συνεργάστηκα με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄τάξης.
«Ο κρυμμένος θησαυρός της τσέπης»Εκδ. Ψυχογιός,ήταν το φιλαναγνωστικό μας ταξίδι που προκάλεσε το ενδιαφέρον των παιδιών,τη συμμετοχή τους, αλλά ήταν και η αφορμή για τη συζήτηση που ακολούθησε.Οι μόνιμοι και πολύ νέοι στην ηλικία εκπαιδευτικοί,Ιουλία, Αλίκη,Μαρία,Γιώργος, ήταν εξαιρετικοί στην προετοιμασία τους και υποστηρικτικοί σε ότι αφορούσε το πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας.
Παρασκευή 1 Ιούνη, και στο ίδιο καταπληκτικό νεοκλασικό κτίριο έφτασαν οι ενενήντα μαθητές/τριες  των υπόλοιπων τάξεων του Δ.Σ Χώρας Άνδρου.
Πρωταγωνιστής ήταν το «Δεν ντρέπομαι πια», και ο Κέκος με τον αυτισμό. Η δημιουργική γραφή στην αρχή μεταμόρφωσε τους μικρούς αναγνώστες σε συγγραφείς και στη συνέχεια η προσέγγιση που επεχείρησα για το βιβλίο έδωσε το έναυσμα για προβληματισμό αλλά και τοποθετήσεις των παιδιών. Ευχαριστώ όλους τους μαθητές και μαθήτριες που ανταποκρίθηκαν. Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς, Καίτη, Νικήτα, Καλλιόπη, Αλεξάνδρα, Νίκο και Ευτυχία για την απόλυτη υποστήριξη, αλλά και το ενδιαφέρον τους για τις τεχνικές προσέγγισης του βιβλίου μέσα από τεχνικές-μεθόδους που παρουσίασα, παρατήρηση, ακρόαση, δημιουργική γραφή, ερωτοαπαντήσεις …Ευχαριστώ την Δ/ντρια κ.Μαργαρίτα για την υποστήριξη της.


Το ζωντανό, αισιόδοξο διήμερο βρέθηκε κοντά μας και η Σχολική Σύμβουλος Μαρία Τσαλικίδου, την ευχαριστώ για την παρουσία της και πιστεύω να κέρδισε κάτι από αυτό το γοητευτικό αντάμωμα με αφορμή τη Λογοτεχνία.
Παρασκευή 1 Ιούνη, και πριν συναντηθούμε με τους υπέροχους βιβλιοφάγους του Δ.Σ Χώρας Άνδρου επισκέφτηκα και το Νηπιαγωγείο με τα 50 νήπια να με υποδέχονται με τις χαρούμενες ζωγραφιές τους που προέκυψαν από τα δυο βιβλία που είχαν διαβάσει πριν μέρες. Λέξεις, απορίες και στη συνέχεια το ποίημα του Αλέξανδρου που έφτασε αεροπορικώς μαζί μου, προκάλεσε το κέφι, την ζωντάνια που μόνο τα παιδιά ξέρουν να την γεννούν και να την παρέχουν. Ευχαριστώ, τη Δ/ντρια κ.Άννα και τις δυο Νηπιαγωγούς  για την εγκάρδια υποδοχή τους.
Η πρώτη μου γνωριμία με το σχολείο της Χώρας ήταν πριν δυο χρόνια όταν η τότε Δ/ντρια Δέσποινα Χατζόγλου με πρωτοκάλεσε μέσω του ΕΚΕΒΙ. Οι τότε εντυπώσεις άριστες έτσι όταν και φέτος επαναλήφθηκε η πρόσκληση από τη συνταξιούχο πλέον κ.Δέσποινα, υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης στην Καΐριο Βιβλιοθήκη, δέχθηκα αμέσως, ωστόσο το ταξίδι δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν δεν υποστηριζόταν οικονομικά από το Σύλλογο Γονέων, τη Δ/ντρια Δ.Σ. κ.Μαργαρίτα και όλο το Δημοτικό Σχολείο Χώρας Άνδρου.
Δέσποινα σε ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά και για τη φιλοξενία στο όμορφο και ζεστό σπιτικό σου.
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς και καλή αντάμωση!
Βράδυ της Παρασκευής 1/6/2012 και με την υποστήριξη της Λέσχης Ανάγνωσης Χώρας Άνδρου,του Συλλόγου Γονέων Δ.Σ Χώρας Άνδρου και του Βιβλιοπωλείου Σοφίας Τηνιακού, στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου, παρουσίασα το μυθιστόρημα «Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή Φυγή»,Manus Scripta.Προλόγισε η Δέσποινα Χατζόγλου, ενώ η Αλίκη Περτέση και η Ιουλία Πέτα διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο.Μια συγκινητική βραδιά για ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε.
Σας ευχαριστώ όλους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου