Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Διαβάζοντας το "Τα δώρα και τα δάκρυα".

Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου
«Κάποτε, όταν στον κόσμο ζούσαν ακόμα πρίγκιπες, πριγκίπισσες, νεράιδες και ξωτικά, σε ένα όμορφο βασίλειο κυβερνούσε ένας βασιλιάς με τη βασίλισσά του. Περίμεναν παιδί, και όταν ήρθε ο καιρός γεννήθηκε ένα κοριτσάκι…», έτσι ξεκινάει το τρυφερό παραμύθι της η Όλγα Κοτσιρέα, και καταφέρνει αμέσως με τον απλό, αλλά πλούσιο λόγο της και την εξαιρετική πλοκή που εμπεριέχουν εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για κάθε παραμύθι που το κάνουν, όπως και αυτό, υπέροχο παραμύθι.
Έξι νεράιδες θα βρεθούν στον κρεβάτι της νεογέννητης πριγκιποπούλας για να της χαρίσουν ομορφιά, χάρη, εξυπνάδα αλλά καμιά τους ούτε καν η νονά της δεν της χάρισε καλοσύνη, συμπόνια, τρυφερότητα, ευαισθησία και πολύ περισσότερο την αγάπη για την ίδια και τους άλλους.
Ένα όμορφο βιβλίο που πατά στα χνάρια των καλών παραμυθιών, ακολουθώντας τα μοτίβα που χαρακτηρίζουν ένα παραμύθι.
Η  συγγραφέας σε αυτή την πρώτη της προσπάθεια...όλο το κείμενο εδώ
http://www.thinkfree.gr/thinkculture/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου