Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Μια απίστευτη,μοναδική, φανταστική,υπέροχη,καταπληκτική γιορτή λογοτεχνίας στο 1ο Ιαλυσού Ρόδου.

Μια απίστευτη,μοναδική, φανταστική,υπέροχη,καταπληκτική γιορτή λογοτεχνίας στο 1ο Ιαλυσού Ρόδου.


 Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 4/4/2013, και με το που έφτασα στον νέο κτίριο του 1ο Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού-Ρόδου,με μόλις έξι μήνες να έχει υποδεχτεί ζωές και παιδικές ανάσες,που με την ζωντάνια τους το ιδιαίτερο φωτεινό οικοδόμημα απόκτησε απίστευτη λάμψη. Από την είσοδο κιόλας το κτίριο κέντρισε το ενδιαφέρον μου.


Στην αυλόπορτα με περίμενε ο Διευθυντής Σταύρος Παπαδόπουλος, που ύστερα από την απόφαση και της εκπαιδευτικής κοινότητας, ανέλαβε από τον Οκτώβριο 2013,και προετοίμασε όλο αυτό το ταξίδι μου. Η σχολαστικότητα του, η ακρίβεια και η επίλυση και της τελευταίας λεπτομέρειας για έξι μήνες,ήταν μοναδική.


  Η ξενάγηση του στο εσωτερικό του χώρου του Σχολείου,με την Τέχνη να διακοσμεί τους διαδρόμους με έργα του Θεόφιλου και άλλων δημιουργών ξύπνησε την εσωτερική φωνή μέσα μου που μου ψιθύρισε: «Τυχερά τα παιδιά,οι εκπαιδευτικοί και όλη η κοινωνία της Ιαλυσού που έχει έναν τέτοιον δραστήριο και ταλαντούχο Δάσκαλο /Διευθυντή».
  Και η μέρα μόλις είχε ξεκινήσει.Αμέσως μετά ακολούθησε η ομορφότερη, μοναδική, καταπληκτική γνωριμία, ζωντανή επικοινωνία με τους μαθητές/μαθήτριες των Α1,Α2 και τις δασκάλες τους κες Αρβανιτάκη Μαρία και Καραθανάση Μαρία.Φιλαναγνωστική φωλιά οι τάξεις τους.

  Με τον  Άγη τον Μαθημάγο που διάβασαν, αλλά και τον Κρυμμένο θησαυρό της τσέπης, στήσαμε μια αληθινή κουβέντα που έφερε την Άνοιξη στην ψυχή μου.
 Ακολούθησαν στο θεατράκι οι μαθητές Β1 Και Β2 με τις εκπαιδευτικούς Μεταξωτού Μαρία και Μιχέρα Μαρία.Με την Πρόμις και το Δεν έφταιγα εγώ που τους συντρόφευσαν στις φιλαναγνωστικές τους συναντήσεις καταφέραμε να συνομιλήσουμε και να οδηγηθούμε και σε ποιο γενικά ερωτήματα, αλλά και υποθέσεις για την λογοτεχνία.

  Η μέρα ολοκληρώθηκε και οι λέξεις,οι στιγμές και οι εικόνες από την επαφή και την γνωριμία μόνο θετικές εντυπώσεις μου άφησαν,αλλά ελπίδα πως με τέτοιες συντονισμένες προσπάθειες σίγουρα έχουμε μέλλον στην λογοτεχνία.


  Μπράβο παιδιά να συνεχίζεται ακολουθώντας και το δρόμο της λογοτεχνίας.
Μπράβο,μπράβο και στις εκπαιδευτικούς που έχουν στην καρδιά και στην εκπαιδευτική διαδικασία το βιβλίο φάρο για να συνεχίσουν μέσα στην τάξη.
 Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς γιατί και πάλι μου γεννήσατε και εσείς με τον δικό σας μοναδικό,εγκάρδιο τρόπο την αισιοδοξία πως αξίζει όλο αυτό που από κοινού σχολεία και συγγραφείς χτίζουμε με αυτές τις επαφές μας.
 Συγχαρητήρια σε όλους και είμαι σίγουρη πως έχετε πολλά ακόμη να δώσετε στον τόπο σας.
  Ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς για την υποδοχή,το χαμόγελο,την παρουσία και την φιλοξενία τους.
 
Άγης ο Μαθημάγος θεατρικά!
   Και η μέρα είχε συνέχεια, άλλωστε ο ήλιος στο νησί του Φωτός δύει αργά και γλυκά και έτσι ήταν και η δική μου μέρα, το δικό μου απόγευμα.
Η απογευματινή σύναξη είχε από όλα.

  Πετυχημένες διασκευές των βιβλίων μου «Άγης ο Μαθημάγος-Με λένε Πρόμις-Δεν έφταιγα εγώ και Το κουτί της Ιζόλδης»εκδόσεις Ψυχογιός και ευφάνταστες θεατρικές παρουσιάσεις από τις Α1,Α3,Β1,Β2 που μου προκάλεσαν συγκίνηση και χαρά και σίγουρα στο κοινό από το χειροκρότημα που ακούστηκε  περηφάνια για τα παιδιά τους.


  Η συνέχεια με την ομιλία μου και ενώ η ώρα είχε περάσει προ πολλού έδειξε πως το κοινό θέλει και αρέσκεται σε λογοτεχνικές κουβέντες.
Οι λέξεις για ότι εισέπραξα στον κατάμεστο χώρο εκδηλώσεων του Σχολείου με επώνυμους και απλούς πολίτες ,γονείς είναι φτωχές.
Θα αρκεστώ να γράψω πως η βραδινή σύναξη ήταν,
φανταστικομοναδικονειρεμένηαπίστευταυπέροχη!
 
Ο Σύλλογος Γονέων.
  Συγχαρητήρια στα παιδιά και πάλι και στις δασκάλες τους για την γιορτή που τόσο άψογα οργάνωσαν.
Συγχαρητήρια για τον σχεδιασμό και συντονισμό και για την ψυχή που έβαλε ο Διευθυντής και φίλος Σταύρος Παπαδόπουλος.
 
Με την Πρόεδρο του Συλλόγου
και τον Διευθυντή του Σχολείου.
  Μεγάλο ευχαριστώ και Μπράβο στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημ.Σχολείου Ιαλυσού για την υποστήριξη που παρείχαν για να γίνει αυτή η εκδήλωση. Σας ευχαριστώ διπλά για την φιλοξενία αλλά και την αληθινή αγάπη που εκφράζεται για την λογοτεχνία.

  Ευχαριστώ το Βιβλιοπωλείο Ακαδημία για την παρουσία και υποστήριξή του.
Ευχαριστώ τις εκδόσεις Ψυχογιός για την υποστήριξη της εκδήλωσης.
 
Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου
 Την αγάπη μου σε όλα τα παιδιά και σε όλους και όλες σας που είχαμε την χαρά σε αυτές τις ώρες να κοιταχτούμε στα μάτια και να συνομιλήσουμε έστω και τόσο.
Με εκπαιδευτικούς του Σχολείου,αλλά και
την φίλη Τσιμπιδάκη Ασημίνα Επίκουρο του Τμήματος Δημτοτικής Εκ/σης
 και Κλαδάκη Μαρία.
Καλή αντάμωση και η Άνοιξη στο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού έχει πλέον αφήσει το έντονο σημάδι από το φως της και αυτό μόνο καλό θα φέρει!

ΚΑΙ για λίγες μέρες ακόμη,μέχρι 10 Απρίλη, ψηφίζουμε, 
Δυο μου βιβλία υποψήφια για τα Βραβεία Kοινού που διοργανώνουν για πρώτη φορά τα Public,επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα:
Μια πρωτοβουλία των Public όπου το κοινό ψηφίζει το βιβλίο που του άρεσε.
Στην κατηγορία Παιδική λογοτεχνία δυο μου βιβλία "Το κουτί της Ιζόλδης και Ο Άγης ο Μαθημάγος", εκδ.Ψυχογιός, αν τα διαβάσατε και σας άρεσαν τότε...
Βραβεία Public επισκεφτείτε τη σελίδα και ψηφίστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου