Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Με το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας του ΕΚΕΒΙ στο 2ο Δημ.Σχ.Κιλκίς.

Την Παρασκευή 17/2/2012 είχα τη χαρά να επισκεφτώ στα πλαίσια του προγράμματος Φιλαναγνωσίας του ΕΚΕΒΙ, το 2ο Δ.Σ.ν.Κιλκίς. Οι εντυπώσεις από την υποδοχή μικρών και μεγάλων εξαιρετικές.Οι ερωτήσεις των μαθητών των δύο Β΄ τάξεων κινήθηκαν γύρω από τα βιβλία που διάβασαν, αλλά και ποιο γενικά όπως:"τον τρόπο σύλληψης ενός βιβλίου,τη διάρκεια γραφής, τα συναισθήματα μου όταν γράφω..."
Θα κρατήσω ωστόσο από αυτή την ομάδα την επιμονή ενός παιδιού:
-Θέλω να μας διαβάσετε εσείς λίγο από "Τα γυαλάκια της Μαλένας".Είμαι σίγουρος πως θα μας αρέσει πιο πολύ.
Οι συνέχεια της ημέρας κύλησε με τη συνάντηση των δυο τάξεων της Στ΄.Άλλες κουβέντες, άλλα πιο σύνθετα ερωτήματα. Στις λέξεις και στο βλέμμμα τους η αγάπη για το βιβλίο.
Κρατώ από αυτή την ομάδα την εξομολόγηση της εκπαιδευτικού:"Θα ήθελα να εκπαιδευτώ και να μάθω για να προσεγγίζω, πέραν της ανάγνωσης του βιβλίου, και άλλους τρόπους για να έχει ενδιαφέρον για τους μαθητές μου".
Ευχαριστώ την εκπαιδευτικό κ.Τραγουδάρα Καλλίτσα που προκάλεσε αυτή την συνάντηση αλλά και τον Δ/ντή του Σχολείου και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που υποστήριξαν και υποστηρίζουν το πρόγραμμα.
Τι έγραψαν οι μαθητές του 2ου Δ.Σχ.Κιλκίς στο email τους.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς σας ευχαριστούν θερμά για την επίσκεψή σας στο σχολείο μας στα πλαίσια του μαθήματος Φιλαναγνωσίας.
Τη μέρα εκείνη η τάξη μας γέμισε από ιδέες, εικόνες και πάρα πολλές γνώσεις, που θα αποτελέσουν αφετηρία να αγαπήσουν όλοι οι μαθητές το βιβλίο.
Ελπίζουμε πολύ σύντομα να μας δοθεί η ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου