Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Στο 23ο Δ.Σχ.Θεσσαλονίκης 24/2/2012.

Η πρόσκληση μου στο 23ο Δ.Σ Θεσσαλονίκης έγινε από τη Δευθύντρια Κατερίνα Θεοδωράκη.Το σχολείο ανήκει στα 961 διευρυμένου ωραρίου και είναι από τα πιο όμορφα της πόλης μας. Η τέχνη φωτίζει κάθε διάδρομο, κάθε τάξη.

Με αγαπημένη γωνιά αυτή της Φιλαναγνωσίας που όλα τα παιδιά λατρεύουν και επισκέπτονται την ώρα της Φιλαναγνωσίας,ιδρύθηκε αμέσως μόλις η Δ/ντρια ανέλαβε τα καθήκοντά της.
Η παρουσία μου έγινε με αφορμή της παρουσίασης του "Κρυμμένου θησαυρού της τσέπης",Ψυχογιός, στους μαθητές των Δ΄τάξεων.Τα παιδιά καιρό πριν με είχαν γνωρίσει
μέσα από το βιβλίο μου "Το ταξίδι των Κύκνων"Διάπλαση.

Με την προβολή εικόνων του βιβλίου μου,τα παιδιά δεν γνώριζαν από που προέρχονταν,έγραψαν στα πλαίσια της δημιουργκής γραφής τη δική τους ιστορία, ενώ στη συνέχεια με τη βοήθεα ενός βίντεο προσπάθησαν να ανακαλύψουν το θησαυρό,τελικά οδηγήθηκαν στην αποκάλυψη του μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου.
Στο κλείσιμο της υπέροχης επικοινωνίας μας ακολούθησαν πάρα πολλές ερωτήσεις που ήταν ανοικτές και ιδιαίτερες:

-Έχετε σκεφτεί αν αυτό που κάνετε έχει ημερομηνία λήξεως τι θα κάνετε;ρώτησε ένας μικρός αναγνώστης,και το βλέμμα όπως και όλη η παρουσία του μικρού φίλου σοβαρή.
Ευχαριστώ τους δύο εκπαιδευτικούς για την υποδοχή, αλλά και την υποστήριξη του προγράμματος. Τη Δ/ντρια που υποστηρίζει με πολλή δουλειά τη Φιλαναγνωσία.
Καλή αντάμωση στο πανέμορφο,φιλικό και ανοιχτό σχολειό σας που είχα την τιμή και χαρά να επισκεφτώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου