Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Με το ΕΚΕΒΙ στο 11ο Δ.Σ. Πτολεμαΐδας 3/4/2012 και την Παρασκευή 5/4 στο 3ο Δ.Σ. Χαλάστρας.

Με το πρωινό λεωφορείο από Θεσσαλονίκη ξεκίνησα για να φτάσω στην Πτολεμαΐδα. Δυο ώρες αργότερα με τους ουρανούς να έχουν ανοίξει και να μην σταματούν μπήκα στο 11ο Δ.Σ Πτολεμαΐδας.Η υποδοχή του Δ/ντή κ.Μυτρούλη εγκάρδια, όπως και του Σχολικού Συμβούλου κ.Πλωμαρίτη. Η συνέχεια έκρυβε εκπλήξεις.
Οι μαθητές των Β1 και Β3 με περίμεναν με μια παράσταση-δραματοποίηση του βιβλίου μου "Τα γυαλάκια της Μαλένας",όπως την είχαν βρει οι εκπαιδευτικοί κ.Δώρα,κ.Αθηνά και τη θεατρολόγο σε άλλο μου βιβλίο και την αξιοποίησαν.Η συγκεκριμένη δράση ήταν μια από τις πολλές φιλαναγνωστικές δράσεις με αφορμή το βιβλίο μου και φυσικά πριν την επίσκεψή μου.
Συγκινήθηκα από την ωριμότητα των μικρών μαθητών και τη σοβαρότητα τους στη δράση που ανέλαβαν.Επίσης στη συντροφιά μας η παρουσία του Συλλόγου Γονέων ήταν διακριτική αλλά ουσιαστική.
Και όταν "τα φώτα έσβησαν", και οι μαθητές έβγαλαν τα κουστούμια των ρόλων τους συναντηθήκαμε σε άλλο χώρο για κουβέντες,πολλές ερωτήσεις και αγκαλιές.Ευχαριστώ την εκπαιδευτικό κ.Καψή για την πρόσκληση και τη συστηματική ενασχόληση τηςμε τη Λογοτεχνία, αλλά και όλων των εκπαιδευτικών που είχα την τιμή και χαρά να γνωρίσω και να συνομιλήσουμε.Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοια σχολεία.Συγχαρητήρια για την οργάνωσή σας για τον όμορφο χώρο τ ης Βιβλιοθήκης σας και τη διάθεση σας να συνεχίσετε και να υλοποιήσετε και άλλα που αφορούν την επαφή των μαθητών σας με το βιβλίο.
Ευχαριστώ τους μαθητές των Β΄τάξεων για τη γνωριμία μας και την εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους.
Κρατώ την εξομολόγηση του Παναγιώτη στην κ.Δώρα.
-Κυρία, η κ.Αρτζανίδου δείχνει αφοσιωμένη στο έργο της.
-Μακάρι να είναι έτσι Παναγιώτη, ο χρόνος θα δείξει.
Κορίτσια των άλλων τμημάτων που μου χαρίσατε τα γραμματάκια σας, χαίρομαι για τα όνειρά σας, αλλά και για τα ενδιαφέροντά σας. Συνεχίστε και ελπίζω να συναντηθούμε του χρόνου στο σχολειό σας.
Με αγάπη από καρδιάς Έλενα Α.

Παρασκευή 5/4 και οι μαθητές του 3ου Δ.Σ Χαλάστρας με περίμεναν.Πριν συναντηθώ με τους μαθητές των Α΄και Β΄ταξεων η καλημέρα και οι πρώτες όμορφες κουβέντες ήρθαν από τη Δ/ντρια κ.Μπέμπη Στέλλα.Αμέσως μετά οι μαθητές με τις
εκπαιδευτικούς με υποδέχτηκαν με μικρά θεατρικά παιχνίδια που αφορούσαν την ηρωίδα του βιβλίου μου την Πρόμις.Και αμέσως μετά οι ερωτήσεις τους με το πως, γιατί, πότε,που, πως γράφετε έκαναν τον χρόνο να περάσει, αλλά όχι για να φύγω αντίθετα να συνεχίσω με την ομάδα των μαθητών Γ΄και Δ΄τάξεων.Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή, όπως και οι εξομολογήσεις κάποιων πως γράφουν ή το ονειρεύονται.Στην ομάδα βιβλιοφάγοι με χαρούμενα φωτεινά πρόσωπα με βοήθησαν να ξεχάσω την κούραση των τριών μηνών από σχολείο σε σχολείο.Και πριν την τελευταία συνάντηση μου στην οργανωμένη βιβλιοθήκη με την Ε΄τάξη ακολούθησε μια σύντομη γνωριμία με την Στ΄ τάξη.Ήταν διαφορετική ως προς τις κουβέντες που ανταλλάξαμε.Βία και ανασφάλεια σε δευτερόλεπτα μας απασχόλησαν.Ελπίζω οι σύντομοι προβληματισμοί και θέσεις που διατυπώσαμε να έχουν ρίξει ένα σπόρο για να αναλογιστείτε παιδιά και εσείς αλλά και εμείς οι μεγάλοι να έχουμε το νου μας.Για κλείσιμο η συνάντηση με τους μαθητές της κ.Κυριακής, τα παιδιά της Ε΄τάξης.Ο χώρος καθαρά φιλαναγνωστικός,οργανωμένος και αξιοποιημένος.Οι μαθητές με απίστευτη ηρεμία, σοβαρότητα και διάθεση να κάνουν διάλογο με παρέσυραν στο ρυθμό και τον κόσμο τους.

Σας ευχαριστώ δεν ξέρετε τι δύναμη μου δώσατε και πόση ελπίδα. Στιγμή δε μετανιώνω που όλα αυτά
τα δεκαπέντε χρόνια επισκέπτομαι σχολειά,βιβλιοθήκες και συνομιλώ, αναρωτιέμαι,συγκινούμαι,καμιά φορά απογοητεύομαι ευτυχώς είναι λίγες.Ευχαριστώ από καρδιάς τα παιδιά του 3ο Δ.Σ Χαλάστρας, τους εκπαιδευτικούς για την αγάπη και τη
συστηματική ενασχόληση τους με τα λογοτεχνικά βιβλία και τη
Δ/ντρια για την υποστήριξη και το ενδιαφέρον της για τη Λογοτεχνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου