Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μια βραδιά με την Άλκη Ζέη.

 Όταν τον Οκτώβριο 2011, στήθηκε ο προγραμματισμός για το έτος 2011-2012 του τι θα κάνω στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών,Μαθητών και Φοιτητών "Αχιλλέας Καψάλης", μέσα στο σχεδιασμό ήταν και η πρόταση μου για τη βράβευση της κ. Άλκης Ζέης.Ο σχεδιασμός μου εγκρίθηκε από το Δ/ντή Π.Ε. Αν.Θεσσαλονίκης κ.Μιχάλη Καλογραία.Έμενε να υλοποιηθούν όσα αναρτήθηκαν στο blog ¨Βιβλία και Βιβλιοφιλία".Τελικά κατάφερα όσα πρότεινα και υποσχέθηκα να τα υλοποιήσω έμενε να γίνει και το ίδιο και με την κ. Άλκη Ζέη. Έτσι χθες 27/4/2012,υλοποιήθηκε η πρόταση μου για τη βράβευση του έργου και της προσφοράς της στη Λογοτεχνία της κ.Άλκη Ζέης.

Οι εκπαιδευτικοί της οφείλουμε πολλά για ότι μας πρόσφερε,τόσο στους ενήλικες αναγνώστες όσο και στα παιδιά μας, μέσα από το σπουδαίο έργο της.
 Παρασκευή 27/4/2012 η αγαπημένη κ.Άλκη Ζέη αποδεχόμενη από καιρό την πρόταση μας ήταν κοντά στους εκπαιδευτικούς,φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και στα παιδιά που τη γνώρισαν μέσα από τα βιβλία της και την ξεχώρισαν για τους ζωντανούς ήρωες της, για αυτό και ήρθαν για να την δουν και να τη γνωρίσουν και από κοντά.

Απλή,λιτή και φιλική η κυρία της Ελληνικής Λογοτεχνίας,η κ.Άλκη Ζέη, μάγεψε όσους βρέθηκαν κοντά της στο Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.
Βραδιά για την Άλκη Ζέη.
Τη συγγραφέα είχα την τύχη να βρεθώ και να την ακούσω από κοντά τη χρονιά ,αν θυμάμαι καλά 2001,στη Φρανκφούρτη,όταν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα.Δε θα ξεχάσω όταν σε μια από τις πάρα πολλές εκδηλώσεις που συνέβαιναν τις τέσσερις μέρες ξεχώρισα εκείνη που η αγαπημένη Άλκη μας, θα μιλούσε στους αναγνώστες της.Ήταν ένα μικρό καφέ μέσα στο χώρο που γινόντουσαν πολλές συναντήσεις με τους συγγραφείς και ο κόσμος μαζεύτηκε γρήγορα γύρω της και κρεμόταν από όσα έλεγε, πολύ περισσότερο εγώ,που συναντούσα επιτέλους την αγαπημένη μου "της Αλίκης στη χώρα των μαρμάρων".Μερικά χρόνια αργότερα και στο ιστορικό πατάρι του Ιανού στη Θεσσαλονίκη θα την ξανασυναντούσα μαζί με πολλούς αναγνώστες, αυτή τη φορά η κ.Άλκη Ζέη παρουσίαζε το νέο της τότε βιβλίο "Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της".
Με το τέλος της χθεσινής εκδήλωσης είχα την τιμή να βρεθώ κοντά στην κ.Άλκη Ζέη μαζί με λίγους καλεσμένους μας.Η απλότητα αλλά και οι ιστορίες της μας καθήλωσαν.Το χιούμορ και η ευγένεια της μεγάλωσαν τη νύχτα και περίσσεψαν το κρασί της παρέας.
Να είστε γερή κ.Άλκη Ζέη, και να σας έχουμε κοντά μας είτε με τις ιστορίες σας, είτε με την παρουσία  σας όταν το μπορείτε.
Σας ευχαριστώ για τα αναγνώσματα που μου χαρίσατε, 
Έλενα Αρτζανίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου