Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Με το καλημέρα τη Δευτέρα 23/4 στο 19ο Δ.Σ. Ευόσμου με την υποστήριξη των εκδ. Ψυχογιός, και για συνέχεια με το ΕΚΕΒΙ στο 16ο Δ.Σ. Σταυρούπολης και 7ο Δ.Σ. Καλαμαριάς.Η έκπληξη της Δευτέρας το αντάμωμα με τη Σοφία Ζραμπούκα.

Δευτέρα 23/4/2012 τα σχολεία ξεκίνησαν και το 19ο Δ.Σ Ευόσμου άνοιξε τις πύλες του για φιλαναγνωστικές δράσεις και για να υποδεχτεί τους συγγραφείς που επέλεξε. Μαζί με το Σύλλογο Γονέων, τη Δ/ντρια κ.Χρυσούλα Διαμαντίδου και την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου του κ.Φώτη και της Αγγελικής έστισαν μια εβδομαδιαία έκθεση βιβλίου.Η Β΄και Γ΄τάξη με περίμενε με διαφορετικά αναγνώσματα,κέφι, ερωτήματα και διάθεση να παίξουμε με το ποίημα που μας έστειλε η Πρόμις η ηρωίδα από το ομότιτλο βιβλίο μου. Τα πράγματα όμως σοβάρεψαν όταν η Γ΄τάξη με το "Δεν ντρέπομαι πια", μου προβλημάτισε με τα ερωτήματα που αφορούσαν το βιβλίο, τη σύλληψη και το λόγο που το έγραψα μιας και ο ήρωας του είναι αυτιστικός.
Οι απαντήσεις δόθηκαν αλλά και οι δικές τους εμπειρίες έδειξαν πως όταν τα παιδιά γνωρίζουν αλλιώς ανταποκρίνονται.Σας ευχαριστώ παιδιά από καρδιάς, όπως και όλους τους εκπαιδευτικούς που συνεργαστήκαμε.Ευχαριστώ τη Δ/ντρια για την εγκάρδια και θερμή υποδοχή της, αλλά και το Σύλλογο Γονέων.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο βιβλιοπωλείο του κ.Φώτη.

Τρίτη 24/4/2012, η συνέχεια με το ΕΚΕΒΙ στο 16ο Δ.Σ. Σταυρούπολης.Ύστερα από κάλεσμα του  κ.Γιάννη Καλλίτση, έφτασα στο σχολείο.Στην θερμή υποδοχή ο Δ/ντής κ.Παυλίδης,ο Γιάννης Καλλίτσης και στη συνέχεια οι δυο εκπαιδευτικοί της Πέμτης τάξης.Ύστερα από το γλυκό και τη μικρή γνωριμία με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό οι Ε1 και Ε2 με περίμεναν με μια δική  τους πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των βιβλίων που διάβασαν. Για τη συνέχεια οι ερωτήσεις αλλά και οι δικές τους τοποθετήσεις.Μια υπέροχη μέρα κοντά τους.
Ευχαριστώ όλους τους μαθητές, αλλά και τους δυο εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με αγάπη.

Τετάρτη 25/5/2012 με τον ήλιο να μου γελά από νωρίς έφτασα στην είσοδο του 7ου Δ.Σ Καλαμαριάς και η έκπληξη έφτασε από τους 23 μαθητές που με περίμεναν με τη δασκάλα τους κ.Ψαρού Φωτεινή στα σκαλοπάτια φωνάζοντας:
 "Η συγγραφέας ήρθε.Ήρθε η κ.Αρτζανίδου".
Αγκαλιές,φιλιά και η διάθεση έφτασε στα ύψη.Στη συνέχεια η θερμή υποδοχή από τον Δ/ντή κ.Καψοκαβάδη και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό.Και σαν το κουδούνι ακούστηκε οι δυο Α΄τάξεις με την κ.Κατερίνα, την κ.Φωτεινή, τον Εικαστικό και τη Δασκάλα της παράλληλης στήριξης βρεθήκαμε για να απαντήσω στις απορίες  και τα αμέτρητα ερωτήματα των μαθητών.
"Ποια εποχή σου αρέσει να γράφεις"; ή "Και δηλαδή τώρα έχεις κάποιο άλλο ερέθισμα και που το βρίσκεις, ρώτησε ο Δημήτρης" και "Πόσες λέξεις πρέπει να έχουν τα βιβλία που διαβάσαμε;'" είπε νομίζω ο Θάνος.
Από αυτά τα υπέροχα,ζωντανά μάτια και τις χαρούμενες φωνές πως να μην πάρεις ζωή και κέφι!Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ και ακόμη περισσότερο σας ευχαριστώ για αυτό που μου είπε η κ.Φωτεινή, πως η πρόσκληση προς το ΕΚΕΒΙ έγινε από εσάς.Όταν κάπου εκεί τον Οκτώβρη και όταν η κυρία σας ζήτησε να της φέρετε βιβλία που έχετε και σας αρέσουν για να διαβάσετε στο σχολείο εσείς φέρατε δικά μου βιβλία και από σας προέκυψε αυτή η αντάμωση,  αλλά και το ταξίδι σας μέσα από τα βιβλία μου.Ελπίζω να συνεχιστεί και με άλλα βιβλία άλλων Ελλήνων συγγραφέων.
Σας ευχαριστώ και εύχομαι να ξανανταμώσουμε σύντομα. Μεγάλο ευχαριστώ και στις δυο εκπαιδευτικούς για την όμορφη υποδοχή .

Η έκπληξη της Δευτέρας με το τέλος και την αναχώρηση μου από το Δ.Σ Ευόσμου η τυχαία συνάντηση με τη φίλη Σοφία Ζαραμπούκα. Πρωτογνωριστήκαμε στο Κιλκίς καλεσμένες σε μια γιορτή του βιβλίου, όταν κυκλοφόρησα το 1997 το πρώτο μου βιβλίο με τις εκδόσεις Πατάκη.Ξαναβρεθήκαμε όταν παρουσίασε στην Καλαμαριά τις "Γάτες"και τώρα δέκα χρόναι μετά στο βιβλιοπωλείο του Φώτη.Μεγάλη χαρά και συγκίνηση.Σοφία να είσαι πάντα καλά,δημιουργική και φιλική όπως σε ξέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου