Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Φιλαναγνωσία στο 67ο και 55ο Δ.Σ Θεσ/νίκης, 8ο Δ.Σ Νεάπολης, και 1ο Δ.Σ Πυλαίας.

Δευτέρα 14/5/2012 βρέθηκα κοντά στους μαθητές Γ΄και Β΄τάξεων, του 67ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης.Ήταν μια όμορφη μέρα με πολλές όμορφες φωνές και πολλές απορίες.Το κάλεσμα ήρθε από τον Δ/ντή Δημήτρη Γουλή, γνωστό βιβλιοφάγο και υποστηρικτή της φιλαναγνωσίας με εξαιρετικές παρουσίες μαζί πάντα με τους μαθητές/τριες του σχολείου του σε πολλά λογοτεχνικά δρώμενα που συμβαίνουν στην πόλη.
Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς των τάξεων που διάβασαν και προετοίμασαν τα παιδιά,αλλά και τα παιδιά για τη συνεργασία μας.
Τρίτη 15/5/2012 με περίμεναν οι μαθητές/τριες Γ΄τάξης και τα πρωτάκια του 55ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης, με πολλές ερωτήσεις και πολλά γιατί! Η κινητήριος δύναμη της φιλαναγνωσίας και εδώ ο Δ/ντής  Κώστας Ανθόπουλος, γνωστός για την αγάπη του για το βιβλίο, αλλά και την προσπάθεια του, από κάθε σχολείο που υπηρέτησε,  για την ευαισθητοποίηση των παιδιών και την επαφή τους με το βιβλίο. Η εμπειρία του  στα καλέσματα συγγραφέων και η υποστήριξη του προγράμματος της φιλαναγνωσίας ουσιαστική.
Ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς που διάβασαν με τα παιδιά και δούλεψαν για να έχουμε μια υπέροχη επικοινωνία με τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Πέμπτη 16/5/2012 και με τα πανιά του ΕΚΕΒΙ επισκέφτηκα το 8ο Δ.Σ Νεάπολης.Ζεστή υποδοχή του Δ/ντή κ.Φροσύνη και ωραίες κουβέντες που αφορούσαν τη Λογοτεχνία αλλά και τα προγράμματα που το σχολείο υποστηρίζει.Ωστόσο όταν βρέθηκα με τα παιδιά των εκπαιδευτικών κ.Ντεμογιάννη Στ.και Ξυρίχη Λία,από τις οποίες ήρθε και η πρόσκληση , η μέρα μου ομόρφυνε περισσότερο και η ελπίδα μου πως κάτι αλλάζει μεγάλωσε.Η αγάπη των εκπαιδευτικών και η συστηματική ενασχόληση τους με τη λογοτεχνία καθρεπτιζόταν στα πρόσωπα,στο βλέμμα στον τρόπο διατύπωσης ερωτημάτων των παιδιών.
Μπράβο,μπράβο σε όλους και καλή αντάμωση.
Παρασκευή 17/5/2012 και η εβδομάδα έκλεισε στο 1ο Δ.Σ Πυλαίας.Καιρό πριν η πρόσκληση ήρθε από την εκπαιδευτικό Αναστασία Κουτσιάνου .Ο ενθουσιασμός των παιδιών, οι ερωτήσεις και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της παρουσίασης του βιβλίου μου "Δεν ντρέπομαι πια", ήταν δυναμική και συγκινητική.Κάθε τμήμα που επισκέφτηκα στο σχολείο ήταν εξαιρετικό με ερωτήσεις άλλοτε συνήθης και άλλοτε ανέλπιστες.Μια εξαιρετική οργάνωση από την πλευρά της κ.Κουτσιάνου που την ευχαριστώ. Επίσης η συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών που δούλεψαν με τα παιδιά,διάβασαν και με υποδέχτηκαν με θέρμη ήταν καθοριστική στην παρουσία των μαθητών /τριών.Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς και εύχομαι να ξανανταμώσουμε.
Μια νέα στήλη για το Μυθιστόρημά μου "Γκασταρμπάιτερ, η οδυνηρή φυγή",πατήστε εδώ:
http://ardjanidou.psichogios.gr/p/blog-page_18.html 
για να διαβάσετε για το βιβλίο και να δείτε.
Μυθιστόρημα ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ μέσα Μαΐου

Γκασταρμπάιτερ,η οδυνηρή φυγή
Αληθινή ιστορία.
Συγγραφέας:Έλενα Αρτζανίδου
Εκδόσεις ManusScripta,Κύπρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου