Σήμερα ο Αγγελιοφόρος γράφει για το πρόγραμμα" Φιλαναγνωστικές δράσεις με τα ζώα της Συντροφιάς".Το πρόγραμμα το πρωτοσυζητήσαμε ακριβώς πέρσι 2011, τέτοιες μέρες με τον αγαπητό φίλο Πασχάλης Φορτομάρη, Καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ,υποσχεθήκαμε πως αν την επόμενη χρονιά πάνε όπως θέλουμε στον εργασιακό μας χώρο τα πράγματα θα υλοποιούσαμε στα πλαίσια της Κτηνιατρικής εβδομάδας το πρόγραμμα που φέτος τελικά υλοποιούμε.Μαζί με όλες τις υποχρεώσεις μου στη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών "Αχ.Καψάλης', υπήρχε και αυτή η δέσμευση.Τελικά ο σχεδιασμός, απαιτούσε να μελετήσω όσα περισσότερα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας μπορούσα για να καταλήξω σε ποια θα κατέληγα.Θεματολογία τα ζώα συντροφιάς,εκδότες οι τέσσερις που συνεργαζόμαστε στενά στο blοg:Βιβλία και Βιβλιοφιλία"δηλ.Ψυχογιός,Πατάκης,Διάπλαση και Μεταίχμιο. Όταν αποφάσισα ποια, η μέθοδος και ο τρόπος παρουσίασης στο μαθητικό κοινό με πήρε περισσότερο χρόνο αλλά άξιζε.Τρεις μήνες εργασίας,άλλες τόσες επαφών και λεπτομερειών.Το αποτέλεσμα μέχρι και την ολοκλήρωση σήμερα της δεύτερης μέρας συγκινητικό, ενθαρρυντικό.Το πλήρες πρόγραμμα θα αναρτηθεί από Δευτέρα και τότε θα δείτε και τα βιβλία και όλο το περιεχόμενο των δράσεων.Ευχαριστώ τον φίλο Πασχάλη Φορτομάρη που με εμπιστεύτηκε, πρέπει να αναφερθώ πως το πρώτο μέρος του προγράμματος αφορά την ιστορία της Σχολής, αλλά και το ερευνητικό μέρος που αφορά τα ζώα, αυτό παρουσιάζεται από τον ίδιο καθηλώνοντας μικρούς και μας τους ενήλικες.Ευχαριστώ επίσης τον πρόεδρο και τα μέλη ΔΕΠ της σχολής που αποδέχτηκαν τη συνεργασία μας,τους φοιτητές της Σχολής που είναι καθημερινά κοντά μας και συμμετέχουν όπου μπορούν και τη Γραμματεία της Σχολής με το Μανώλη να φροντίζει τις λεπτομέρειες.Η θερμή φιλοξενία τους είναι εντυπωσιακή.Όσο για τους 80 πρώτους μαθητές της Δ/νσης Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης, έχω να πω πως οι μαθητές και οι μαθήτριές, τόσο κατά την συμμετοχή τους στα εργαστήρια της Σχολής όσο και στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μέσα από τη λογοτεχνία, είναι συγκλονιστικοί και να σκεφτείτε πως το πρόγραμμα για κάθε τμήμα διαρκεί δύο ώρες και 30΄.Οι απαντήσεις τους αλλά και τα ερωτήματά τους μας κάνουν να ελπίζουμε στο αύριο. Επίσης ευχαριστώ και τους τέσσερις εκδότες για την αναταπόκρισή τους και πάλι και για τη δωρεά ενός βιβλίου σε κάθε τμήμα που συμμετέχει στο πρόγραμμα μας, αλλά και στη διάθεση περισσοτέρων βιβλίων προς εμένα,δωρεά φυσικά στη Λέσχη Ανάγνωσης που είμαι υπεύθυνη, ώστε να μπορέσω να διαβάσω για να επιλέξω ένα από κάθε εκδότη λαμβάνοντας υπόψη σε κάθε βιβλίο τη λογοτεχνική του αξία.Αν προκαλούν προβληματισμό ως προς το στόχο μας, αν προκαλούν ευχαρίστηση, αν μπορούν να υποστηρίξουν το στόχο που έθεσα,αν απευθύνονται στην ηλικία των παιδιών Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄ τάξης, αν μπορούν να λειτουργήσουν στο χώρο και στο χρόνο κατά την υλοποίηση.
Και το τελευταίο αλλά μεγάλο ευχαριστώ το οφείλω στον Δ/ντή Π.Ε Αν Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλη Καλογραία, που για μια ακόμη φορά υποστήριξε και αυτή την πρόταση μου άρα τη δράση μας ως Λέσχη Ανάγνωση Εκπαιδευτικών ,μαθητών και φοιτητών "Αχ.Καψάλης''.
http://filanagnosiaprogram.blogspot.com/2012/05/blog-post_14.html
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΛΙΝΑ ΚΟΊΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΕΝΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
...Το πρόγραμμα με τίτλο «Φιλαναγνωστικές δράσεις με τα ζώα της συντροφιάς» διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τη Λέσχη Ανάγνωσης «Αχιλλέας Καψάλης», στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές μία πανεπιστημιακή σχολή, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν μέσα από λογοτεχνικές ιστορίες, όπως ανέφερε στον «Α» η υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης, Ελενα Αρτζανίδου, προσθέτοντας πως επιδιώκεται να καλλιεργηθεί ο «σεβασμός σε μία άλλη ζωή».
Παρουσιάσεις
Μέχρι την Παρασκευή, συνολικά 170 μαθητές από σχολεία κυρίως της ανατολικής Θεσσαλονίκης θα επισκεφτούν τους χώρους της Κτηνιατρικής, στο πλαίσιο της «Κτηνιατρικής Εβδομάδας». Χτες, μετά τους μαθητές της Καλαμαριάς, πήραν τη... σκυτάλη παιδιά από το Δημοτικό Ακροποτάμου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου