Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ζούσα για να σας δω και για την αφιέρωσή σας!

6ο Δ.Σ.Πτολεμαΐδας
Πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής,8/3/2013,με βροχερό καιρό έφτασα στο Σταθμό των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και αναχώρησα για την Πτολεμαΐδα με προορισμό το  6ο Δ.Σ.Πτολεμαΐδας.
 Άλλη μια εκδήλωση προγραμματισμένη από τον Οκτώβριο με το ΕΚΕΒΙ, που έκλεισε, αλλά με την επιμονή και την υποστήριξη του σχολείου και προσωπικά του Δ/ντή κου. Κώστα Παπαδόπουλου, υλοποιήθηκε.
 Δυο ώρες αργότερα αφήνοντας πίσω την Ν.Εγνατία,τα τούνελ,την αδύναμη ομίχλη και αντικρίζοντας τα φουγάρα της ΔΕΗ.έφτασα στον προορισμό μου.
Στο σταθμό με χαμόγελο με περίμεναν και οι δυο εκπαιδευτικοί που με κάλεσαν οι κυρίες Σταυρούλα και Βάσω.Το 6ο Δ.Σ δεν απείχε πολλά μέτρα και έτσι ο περίπατος μαζί τους ήταν σύντομος, αλλά και ευχάριστος.
 Στο σχολείο με υποδέχτηκε ο Δ/ντής, με εγκαρδιότητα και έχοντας μαζί με το προσωπικό ετοιμάσει όλες τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης.Το κάλεσμα αφορούσε 64 μαθητές Γ΄και Δ΄τάξεων, ωστόσο μου ζητήθηκε να έχω μαι πρώτη επικοινωνία με όλους τους 204 μαθητές/μαθήτριες στο χώρο εκδηλώσεων.
Υπέροχη προετοιμασία,με τάξη,ηρεμία και αγάπη από μικρούς και μεγάλους. Έκπληξη σε αυτό το μέρος της γνωριμίας μας η οχτάλεπτη ταινία,στηριζόμενη στο βιβλίο "Τα γυαλάκια της Μαλένας",Ψυχογιός, που γύρισε η θεατρολόγους Ζωάννα,με τους μαθητές της Γ΄τάξης.
 Αμέσως μετά οι μαθητές και πριν βρεθώ κοντά στις δυο ομάδες ,οι μαθητές που το επιθυμούσαν βρέθηκαν κοντά μου σε μια πιο προσωπική συνομιλία και με βιβλία στα χέρια που τα ίδια επέλεξαν.
"Μαλένα,Φαρφιρώ,Δεν έφταιγα εγώ, αλλά και η νεαρή Ιζόλδη,των εκδόσεων Ψυχογιός.
Στο μισό του ουρανού Μυστικά και Ψέματα,εκδόσεις Βιβλιόφωνο.
Η πόλη του Βασιλιά και Το ταξίδι των κύκνων" περίμεναν μια σύντομη αφιέρωση.
-Όλη μέρα σήμερα, αλλά και από τη μέρα που έμαθα πως θα μας επισκεφτείτε ζούσα για αυτή σας την αφιέρωση,μου είπε μια μικρή αναγνώστρια,με παραπονεμένο βλέμμα μιας και είχε ξεχάσει το βιβλίο της.Φυσικά η λύση βρέθηκε, η αφιέρωση έγινε πάνω στο σημειωματάριο που κρατούσε στο χέρι της και από τα μάτια της χάθηκε η υγρασία που προς στιγμή με αναστάτωσε.
Οι δυο επόμενες ώρες με τα δύο γκρουπ μαθητών ήταν φανταστικές,μοναδικές.
 Ευχαριστώ την κ.Σταυρούλα,την κ.Βάσω,την κ.Δώρα και τον κ.Ζήση για την πρόσκληση. Πολύ περισσότερο για την αγάπη τους προς τη λογοτεχνία και την μετάδοση αυτής της αγάπης προς τους μαθητές και τις μαθήτριές τους.
 Ευχαριστώ για την πλήρη υποστήριξη του όλου προγράμματος τον Δ/ντή κο Κώστα,αλλά και όλη την εκπαιδευτικοί κοινότητα.Την θεατρολόγο Ζωάννα, για το εγχείρημά της αλλά και την συμμετοχή της σε όλο το πρόγραμμα της φιλανανγωσίας.
Τέλος όλα τα παιδιά για την αγάπη τους, για τα λόγια τους και την μοναδική επικοινωνία μας.
Κλείνοντας θέλω να μοιραστώ την απάντηση που έλαβα στο εξής ερώτημα που συνηθίζω,όπως και στο 6ο Δ.Σ, όλα αυτά τα 17χρόνια σε κάθε σχολείο που επισκέπτομαι:
-Ποιους Έλληνες συγγραφείς γνωρίζεται;
Κάποιες φορές υπάρχει απόλυτη σιωπή και άλλες η συνήθης απάντηση:
-Τον Τριβιζά.
Χθες ήταν από τις λίγες φορές που άκουσα από τα παιδιά:
"Άλκη Ζέη,Μάνο Κοντολέων, Ζωρζ Σαρρή, Τριβιζά, Λότυ Πέτροβιτς"και το χαμόγελο που απέκτησα δεν έσβησε μέχρι αργά το απόγευμα που επέστρεψα πίσω στην πόλη μου για αυτό, αλλά και για όλα όσα μου χάρισαν οι φιλόξενοι φίλοι από την Πτολεμάιδα.
Καλή αντάμωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου