Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Με την μπακέτα στα χέρια των παιδιών του 15ου Δ.Σ Θεσσαλονίκης, το Σάββατο ήταν ομορφότερο.

Μαθητές 15ου Δ.Σ Θεσ/νίκης έγραψαν
Ποιος λέει ότι οι δάσκαλοι/νηπιαγωγοί δεν προσφέρουν!
Ποιος λέει πως οι δάσκαλοι/νηπιαγωγοί δεν είναι εκεί όταν οι μαθητές /μαθήτριές τους το ζητούν!
Ποιος τους καίει με μια ανόητη γενίκευση ότι:Όλοι οι δάσκαλοι/νηπιαγωγοί είναι εξαρτημένοι από το ρολόι τους ή ότι δεν εργάζονται όσο πρέπει!
Όποιος το λέει σίγουρα δεν γνωρίζει καθόλου τον κλάδο.
Δεν θυμάται και δεν εκτιμά όσα  ο δάσκαλος/νηπιαγωγός έχει προσφέρει και συνεχίζει όλα τα χρόνια της οργανωμένης εκπαίδευσης, αψηφώντας εργασία,κόπο,ημέρα,ακόμη και χρήματα.

Σάββατο πρωί 20/4/2013, έφτασα στο 15ο Δ.Σ Θεσσαλονίκης.Με εγκαρδιότητα και χαμόγελο με περίμεναν ο Δ/ντής του σχολείου κο Γιώργος Μαρίνος,οι εκπαιδευτικοί κ.Τασούλα κ.Κώστας, κ.Τασούλα και η κ.Λίτσα,ο Σύλλογος Γονέων και το Βιβλιοπωλείο Βιβλιοκίνηση/Χαριλάου.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων η αίθουσα είχε διαμορφωθεί κατάλληλα και είχε γεμίσει από μαθητές Δ΄τάξεις που είχαν διαβάσει τα βιβλία μου,αλλά και με μαθητές άλλων ηλικιών μαζί με τους γονείς τους.
Μια υπέροχη μέρα ξεκίνησε με μέρος από το ψηφιακό υλικό που χρησιμοποίησα.Μαθητές, αλλά και γονείς συμμετείχαν σε μια μεγάλη δράση με αφορμή το βιβλίο ¨Ο κρυμμένος θησαυρός της τσέπης",εκδ.Ψυχογιός.
Ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων από την αρχή ήταν έκδηλος.
Στη συνέχεια ήταν η σειρά των μαθητών να με ανακρίνουν,ερωτήματα που είχαν ετοιμάσει τράβηξαν το ενδιαφέρον όλων,όπως και η παντομίμα τους που χρειάστηκε μετά την παρουσία της να ανακαλύψουμε από ποιο βιβλίο μου προήλθε.Και ήταν το "Δεν ντρέπομαι πιά",Ψυχογιός
Σε όλη τη διάρκεια, το ενδιαφέρον,η στάση και η υπομονή των παιδιών ήταν μοναδική.Στιγμή δεν χρειάστηκε να επέμβουν οι δάσκαλοι/δασκάλες, αντίθετα και οι τρεις υπήρξαν παρατηρητές μιας διαδικασίας που οι ίδιοι οργάνωσαν, με συστηματική ενασχόληση και με τη λογοτεχνία,και απέδειξαν πως ξέρουν πολύ καλά, πότε ενορχηστρώνουν οι ίδιοι και πότε παραδίδουν την μπακέτα στους μαθητές /μαθήτριες τους. ΜΠΡΑΒΟ!
Σας ευχαριστώ όλους για την πρόσκληση και την ουσιαστική συνάντησή μας.
Όταν γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα θελήσουν, τότε μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά στα παιδιά μας
Καλή αντάμωση.
Και εγώ είτε από τη θέση του συγγραφέα είτε της εκπαιδευτικού θα είμαι πάντα κοντά τους.
Ευχαριστώ τις εκδόσεις Ψυχογιός που υποστήριξαν και αυτή την εκδήλωση.
Αρτζανίδου Έλενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου