Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Και πως να κρυφτείς από τα παιδιά, αφού θέλουν να τα μαθαίνουν όλα,αυτά στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης!

Βιβλιοθήκη "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή".
 Η Κυριακή της 7/4/2013 μελαγχολική από το βαθύ γκρίζο και το ψιλόβροχο που με συντρόφευε όλη μέρα,μέχρι που πιάσαμε το σούρουπο και εκεί κοντά στις 7:30μ.μ πέρασα την πύλη χαιρετώντας το θυρωρό.Μπήκα στο αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης,και η διάθεση μου άλλαξε αμέσως. 

Και πως να μην αλλάξει όταν φτάνεις στο σπίτι που μεγάλωσες,ένιωσες,άκουσες,έμαθες,αγάπησες,βούτηξες σε μοναπάτια της Τέχνης που σου χαρίστηκαν. 
Είμαι απόφοιτη του Λυκείου της Σχολής.Την εφηβεία μου την πέρασα μέσα σε αυτό το υπέροχο αγρόκτημα παρέα με άλλους νέους με όνειρα και δίπλα σε λαμπρούς, φωτισμένους δασκάλους,όπως τον Τάσο Αποστολίδη,την Πελαγία Βουτσά,τον Σωκράτης Αδαμίδη,και όλους τους άλλους που μου μετέφεραν την πίστη στη ζωή,την αγάπη για τη λογοτεχνία,τη μουσική και το θέατρο.
Απόψε ήμουν καλεσμένη της Βιβλιοθήκης "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή",που λειτουργεί σε ένα λαμπρό κτίριο.Η δική μου γενιά, τότε, το ονομάζαμε, λόγω της παλαιότητας και της μη χρήσης του, "ο Παρθενώνας".
Σε αυτή την άρτια-ζωντανή βιβλιοθήκη,με πολλές δράσεις, συναντήθηκα ύστερα από πρόσκληση της Δαμιάνας Κουτσομίχα υπεύθυνης της Βιβλιοθήκης,με τους 20 μαθητές της Λέσχη Ανάγνωσης Μαθητών του Λυκείου.
Με τους:Τ.Αποστολίδης,Δ.Κουτσομίχα
Στην παρέα και κοντά μου, όπως πάντα,ο αγαπημένος δάσκαλος,ο Τάσος Αποστολίδης, ο γνωστός σε όλους από τις μοναδικές διασκευές που έκανε σε Αριστοφάνη ,Οδύσσεια και άλλα έργα σε μορφή κόμικ.
Στη συντροφιά επίσης και οι φιλολόγοι των παιδιών, αλλά και η φίλη Ειρήνη Αργυριάδη απόφοιτη και ψυχή της σχολής.
Αφορμή για αυτό το αντάμωμα το "Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή φυγή" Manuw Scripta,που διάβασαν όλοι στην παρέα.
 Και πως να κρυφτείς από τα παιδιά που θέλουν να τα μαθαίνουν όλα,έτσι κύλησε η βραδιά με έφηβους που διαβάζουν και αναρωτιούνται αν αυτή ήταν η Ελλάδα,.
"Η Ελλάδα του βιβλίου σας είχε τηνπερίοδο που γράφετε τόση δυστυχία και φτώχεια,τόσους μετανάστες,είπαν. "Δεν μπορώ να τοπιστέψω",μου είπε ένας άλλος νέος.
Σε κάποιους προκάλεσε βάρος, αλλά δεν το άφησαν
"Θα το πρότεινα,μου είπε νομίζω ο Γιώργος, παρόλο που με δυσκόλεψε, αλλά θα τόνιζα πως θέλει προσεκτική ανάγνωση".
Ευχαριστώ που με καλέσατε στην παρέα σας.Που δώσατε χρόνο από το χρόνο σας στην λογοτεχνία.
Καλά ταξίδια στη ζωή και όπως είπαμε τα όνειρα δεν τα εγκαταλέιπουμε για κανέναν και για τίποτε!


 
Οι εκδόσεις σας παρουσιάζουν την Έλενα Αρτζανίδου
Αγαπητές φίλες/φίλοι,συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
μαζί με τις εκδόσεις Ψυχογιός, διοργανώνουμε με αφορμή τον πρώτο ψηφιακό φάκελο που σχεδίασα για το βιβλίο μου "Ο κρυμμένος θησαυρός της τσέπης"Ψυχογιός ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ...
Διαβάστε τις λεπτομέρειες παρακάτω και αν θέλετε πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στην ηλεκτρονική αίτηση εδώ:   https://www.surveymonkey.com/s/psifiakosfakelos
Διαβάστε πρώτα.
Ημερομηνία: Τετάρτη 24/04/2013 18:00 μμ - Τετάρτη 24/04/2013 18:00 μμ
Τίτλος: Σεμινάριο με την Έλενα Αρτζανίδου: Δράσεις φιλαναγνωσίας με χρήση ψηφιακού φακέλου
Αφορά τα Βιβλία: Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ
Συγγραφέας: ΕΛΕΝΑ ΑΡΤΖΑΝΙΔΟΥ
Τόπος: Θέατρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού κέντρου των Εκπαιδευτήριων Μαντουλίδη, στις εγκαταστάσεις Γυμνασίου – Λυκείου ( 12o χιλ. Οδού Θεσ/νίκης-Νέων Μουδανιών )


 Σεμινάριο-Δράσεις φιλαναγνωσίας με χρήση ψηφιακού φακέλου
Εισηγήτρια: Έλενα Αρτζανίδου, συγγραφέας, υπεύθυνη του προγράμματος φιλαναγνωσίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Το σεμινάριο απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βιβλιοθηκονόμους, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών.
Ο πρώτος ψηφιακός φάκελος στον εκπαιδευτικό χώρο δημιουργήθηκε από την Έλενα Αρτζανίδου και τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο και έναν οδηγό για τους εκπαιδευτικούς, με τελικό στόχο την προσέγγιση του βιβλίου Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ της Έλενας Αρτζανίδου, μέσα στην τάξη, μέσα από δράσεις φιλαναγνωσίας.
Ο ψηφιακός φάκελος προτείνει παιγνιώδεις δράσεις με μεθόδους – τεχνικές:
1. Δημιουργικής γραφής
2. Παρατήρησης
3. Παρατήρησης και ακρόασης
πρωτότυπου τραγουδιού
4. Ακρόασης και παρακολούθησης video
5. Εικαστικών
6. Κατασκευής κούκλας-ήρωα βιβλίου
7. Ενεργοποίησης με στοιχεία
θεατρικής έκφρασης.
Συμμετοχή: 12€/άτομο | Συμπεριλαμβάνει τον ψηφιακό φάκελο για το βιβλίο Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ & δύο βιβλία σχετικά με το σεμινάριο με έκπτωση 10%.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο www.psichogios.gr/site/seminaria.
(προθεσμία δηλώσεων: 19/4/2013).
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου