Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πάμε στο Δημ.Σχολείο του Ανατόλια και το 5ο Δημ.Σχολείο Κιλκίς.

   4/3/2013 ήμουν καλεσμένη από τις Δ΄τάξεις του Δημ.Σχολείου ΑΝΑΤΟΛΙΑ-Θεσσαλονίκης και θυμάμαι την παρακάτω εξομολόγηση ενός μαθητή,που είχα καταγράψει.
  
  Σήμερα ανέτρεξα σε αυτή τη μοναδική εκμυστήρευση με αφορμή την πρόσκληση που μου έγινε από αρχές Μάρτη, για την Τρίτη 13/5/2014 και πάλι στην ίδια μαγική βιβλιοθήκη.Η πρόσκληση ήρθε και πάλι από την ίδια εκπαιδευτικό Αναστασία Κωστοπούλου,αλλάζουν μόνο οι μαθητές/μαθήτριες της που φοιτούν στη Δ΄ και Α΄τάξη.
Διάβασαν το βιβλίο "Με λένε Πρόμις "εκδόσεις Ψυχογιός και με περιμένουν. Και εγώ λαχταρώ να βρεθώ κοντά τους αμέσως μετά το σχόλασμα των δικών  μου μαθητών.
Ραντεβού στις 13:00 μ.μ στη Βιβλιοθήκη Ελευθεριάδης-Ανατόλια.

Βιβλιοθήκη Ελευθεριάδης-Ανατόλια.
Εξομολόγηση μαθητή.
"Επιστρέφοντας σκέφτομαι την αιφνιδιαστική εξομολόγηση ενός μαθητή καθώς έσκυψε στο αυτί μου, ενώ υπέγραφα το βιβλίο του και μου ψιθύρισε αναγκάζοντάς με να τον κοιτάξω κατάματα:
-Εγώ γράφω ,αλλά σε όποιους το λέω με κοροϊδεύουν και ντρέπομαι,παύση και με πλάγια ματιά,αδύναμη ανάσα περίμενε.
-Μην τους ακούς συνέχισε.
-Ναι όμως γελούν ,τι να κάνω!
-Να συνεχίσεις να γράφεις και να μιλάς σε αυτούς που μπορούν να σε ακούσουν,το ίδιο κάνω και εγώ και εμένα δεν με ακούν όλοι, μίλα σε όσους εμπιστεύεσαι και προχώρα. 
-Αυτό θα κάνω κυρία",μου είπε και έφυγε αθόρυβα όπως ακριβώς ήρθε κοντά μου".4/3/2013

Τετάρτη 14/5/2014 καλεσμένη στα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς σε μια εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στου Σχολείου με την υποστήριξη των εκδόσεων Ψυχογιός.
Θέμα της ομιλίας μου "Η αξία της παιδικής λογοτεχνίας στη ζωή μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου