Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Σιωπηλές σκιές,Ε.Αρτζανίδου,Βιβλιόφωνο.


Σιωπηλές Σκιές της Έλενας Αρτζανίδου
Εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΦΩΝΟ
 *Σε λίγες μέρες το εξώφυλλο, το βιβλίο θα κυκλοφορήσει 27-28 Μαΐου.


Οι εκδόσεις Βιβλιόφωνο εγκαινιάζουν μια νέα σειρά βιβλίων λογοτεχνίας ενηλίκων και με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Έλενας Αρτζανίδου με τίτλο Σιωπηλές Σκιές.

Το βιβλίο αποτελεί μια ιστορία που αναδεικνύει πτυχές του εμπρεσιονισμού και ταυτόχρονα φωτίζει τα άδυτα των ψυχών απλών και διακεκριμένων ανθρώπων, που πονούν, γελούν, χωρίζουν, σκαλίζουν τις πληγές του παρελθόντος αλλά τελικά συνεχίζουν την ιστορία της ζωής.
Με ύφος άμεσο, γλώσσα πλούσια και αφήγηση δραματουργικά λειτουργική η συγγραφέας έχει δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα με δυνατή πλοκή και μυστήριο που συναρπάζει τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα και ταυτόχρονα τον καλεί να συνδεθεί συναισθηματικά με τους ήρωές του.
http://www.youtube.com/watch?v=L-9BD-FUOHA

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Ο διακεκριμένος Έλληνας ιστορικός Τέχνης Jakob Ιακωβίδης, γεννημένος στη Γερμανία, καλείται απ’ το διευθυντή του Μουσείου Τέχνης Stuttgart Mitte να εξετάσει και να επιβεβαιώσει την ταυτότητα ενός πίνακα, που όλα δείχνουν πως ανήκει στον Μονέ.
     Η διαδρομή της αναζήτησης θα κάνει παλιές πληγές να αιμορραγήσουν και θα ελευθερώσει τις σκιές της ψυχής του λαμπρού επιστήμονα που παρέμεναν κρυμμένες.
     Το πέπλο του μυστηρίου θα τον φέρει κοντά στη Γερμανίδα ιστορικό Τέχνης Pia Seller, που παλεύει με τις δικές της σκιές. Μαζί θ’ αγωνιστούν για να ξεπεράσουν  όσα τους πονούν και ταυτόχρονα τους ενώνουν.    
      Παράλληλα, σ’ ένα άλλο Ίδρυμα Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, η Μαρκέλα μόλις ξεκινά την καριέρα της στο μουσείο και καλείται να επουλώσει τις δικές της πληγές και να λύσει το γρίφο ενός σκοτεινού πίνακα.
     Στουτγάρδη-Θεσσαλονίκη-Παρίσι, εκεί όπου οι τρεις τους θ’ ανταμώσουν, ο καθένας απ’ την πλευρά του θα ζήσει τον πόνο, τον έρωτα, την προδοσία, κουβαλώντας διαφορετικά μυστικά, που μόνο σαν αποκαλυφθούν, οι σκιές θα μείνουν πίσω.
Με τους εκδότες στου Βύρωνα,
Αλ.Τσίπρα και Γιώργο Βαλλιάνο
   Το βιβλίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά Τρίτη 3 Ιουνίου 2014,ώρα 7:00μ.μ, στο ιστορικό πατάρι του Ιανού,Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη, από τους Γιώτα Φώτου και Καρακίτσιος Αντρέα,Λεπτομέρειες

Η ΕΛΕΝΑ ΑΡΤΖΑΝΙΔΟΥ γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στο Μαυρονέρι του νομού Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου το 1981 τελείωσε το Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη. Την περίοδο 2010-2013 ήταν υπεύθυνη του προγράμματος Φιλαναγνωσίας στη Δ/νση Π.Ε.Αν.Θεσσαλονίκης και ιδρύτρια-υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών «Αχιλλέας Καψάλης».
Συγχρόνως είναι δημιουργός και υπεύθυνη ύλης μέχρι και σήμερα του filanagnosiaprogram.blogspot.com
Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή χρονογραφημάτων αλλά και άρθρων που αφορούν τον πολιτισμό για την εφημερίδα Θεσσαλονίκη-Μακεδονία και τα τελευταία έτη συνεχίζει απ’ το www.thinkfree.gr
Απ’ το 1996 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Αναλυτική εργογραφία της για τα είκοσι εννιά παιδικά βιβλία της, αλλά και τα βοηθήματα στο ΤΕΠΑΕ Α.Π.Θ. μπορείτε να βρείτε στο προσωπικό ιστολόγιό της (blog): ardjanidou.psichogios.gr.
Έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα ενηλίκων, το Τέλος Φθινοπώρου, εκδόσεις Ιανός και το Γκασταρμπάιτερ, η οδυνηρή φυγή, εκδόσεις Manus Scripta.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου