Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης,μπράβο!

To Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης είναι στη γειτονιά μου.
Είναι από τα σχολεία που εκτιμώ,επισκέπτομαι είτε το καφέ του,άλλοτε κάποιες από τις εκθέσεις του και φυσικά όταν μου ζητηθεί το σχολείο του.
Έτσι και σήμερα ύστερα από πρόσκληση της Λίνα Λάγκα και της Δ/τριας κας Κριστίν,βρέθηκα κοντά σε μια παρέα παιδιών που είχαν ασχοληθεί με την Πρόμις και τον Κέκο και με περίμεναν για πολλές πολλές ερωτήσεις.H προετοιμασία τους από την δασκάλα τους κα Λίνα, ήταν άριστη, άλλωστε εδώ η λογοτεχνία είναι μέρος της σχολικής ζωής.

Κλείσαμε με το "Ψηλά τα χέρια" που είχε φτάσει λίγο πριν το μεσημέρι στο σχολειό τους με την φροντίδα του Βιβλιοπωλείου "Σωκράτης", είναι ακριβώςς δίπλα και έχει για πολλά πολλά χρόνια τη δική του ενημερωμένη φωνή στην γειτονιά της Λεωφ.Στρατού.
Παναγιώτη και Δημήτρη Σπετσαρίδη σας ευχαριστώ και πάλι,η βιτρίνα σας πριν περάσω μέσα στο Γαλλικό έκλεψε την ματιά μου και φυσικά συγκινήθηκα.

Με την Δ/ντρια κα Κριστίν και δεξιά μου την κα Λάγκα

Πέρασα πραγματικά υπέροχα, αλλά και έφυγα με αισιοδοξία και με χαμόγελο.Δώσαμε το επόμενο ραντεβού, ας είμαστε καλά για να το υλοποιήσουμε .
Merci boque,ελπίζω να το γράφω σωστά,τρία χρόνια Γαλλικά στο Γυμνάσιο, στην κα Κριστίν για την παρουσία της στην εκδήλωση,το ενδιαφέρον της και την υποστήριξη.

Ευχαριστώ την εκπαιδευτικό κα Λάγκα που είχε την ιδέα της πρόσκλησης, αλλά και της προετοιμασίας και φυσικά το ευχαριστώ της καρδιάς σε όλα τα παιδιά.Ήσανσταν μια ζωντανή παρέα με ωραίες κουβέντες.
Βιβλιοπωλείο Σωκράτης-Λεωφ.Στρατού,17/3/2016
η βιτρίνα φωνάζει
"Ψηλά τα χέρια"
στην χαρά όπως είπαν δυο μαθητές
μέσα στο Γαλλικό όταν τους ρώτησαν τι μπορεί
να αφορά το βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου