Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Μόναχο


Μια διαφορετική συνάντηση με αφορμή το βιβλίο/τα βιβλία,τη λογοτεχνία σε παιδιά 9,10,12,13 ετών.
Στο σχολείο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ στο Μόναχο, που φέτος έχει 407 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου,ενώ λειτουργεί από τους εδώ Έλληνες κανένας αποσπασμένος άρα πληρώνεται απο το Σύλλογο Γονέων...και τα Σάββατα λειτουργεί φιλοξενώντας στις αίθουσές του τα παιδιά από την πόλη του Μονάχου και την ευρύτερη περιοχή με τέσσερις δασκάλες για τη διδασκαλία της Μητρικής γλώσσας.

Κοντά σε αυτά τα 60 παιδιά που κατάφεραν να έρθουν πέρασα ξεχωριστές στιγμές.Παιδιά που γεννήθηκαν εδώ,που μιλούν ακόμη και στις παρέες τους τα Γερμανικά,άρα καταλαβαίνουν πολύ λιγότερα, οι στιγμές αυτές είναι το κάτι άλλο.
Συγκίνηση,ελπίδα και ευχή να μην χάσουμε αυτά τα παιδιά.
Τα παιδιά θέλουν-διψούν-το οφείλουμε.


Αγγελική Κουκουλιάκου, και όλες τις συναδέλφους μαζί και τη Δ/τρια σας ευχαριστώ για την πρόσκληση.
Ευχαριστώ τον Ηλία Τάκη,βιβλιοπώλη που για πέμπτη χρονιά κοντά μου,υποστήριξε τη διαφορετική εκδήλωση με το "Μισό του ουρανού-Τα Μυστικά και Ψέματα-Τον Ίππο και η παρέα του και με τους- Φίλοι σε ξένο τόπο να έχουν γίνει η αφορμή για να πούμε τόσα πολλά.
Καλό κουράγιο και μακάρι να πετύχετε την επόμενη χρονιά να ακουστείτε από το Υπουργείο Παιδείας σε θέματα προσωπικού και άλλα όπως εσείς μου μεταφέρατε. 
Οι Έλληνες και τα παιδιά εδώ αυξήθηκαν η χώρα πρέπει να μην τους ξεχάσει και να θεσπίσει, υποστηρίζοντας οικονομικά, τις επισκέψεις συγγραφέων στα σχολεία του εξωτερικού.
Φίλοι μου, πάντα θα βρίσκομαι κοντά σας γιατί το αξίζετε και πρέπει.
Ραντεβού από Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου