Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Μεγάλωσα με ένα βιβλίο-Μεγάλωσα με ένα τραγούδι.

Μεγαλώσαμε και τι έχουμε να θυμηθούμε από τα παιδικά μας χρόνια!
Την αγκαλιά της μάνας, το φιλί του πατέρα, τα χάδια των παππούδων και τις ιστορίες τους παρέα με τα νανουρίσματα και τα τραγούδια τους.
Μεγάλωσα και θυμάμαι ακόμη το πρώτο παραμύθι της μάνας μου για τη Σταχτοπούτα. Τα παραμύθια της γιαγιάς από τον Πόντο και τα τραγούδια της για την πατρίδα.
Μεγάλωσα με τον Ιούλιο Βερν, τον λατρεμένο μου Άντερσεν. Ονειρεύτηκα με τα λαϊκά παραμύθια, περισσότερο με το Σιμιγδαλένιο και το άλλο με την Πούλια και τον Αυγερινό.
Μεγάλωσα με τον Καραγάτση, τον Παπαδιαμάντη, το Βενέζη,το Ντοστογιέφσκι,τον Τόμας Μαν, το Μαρκές, τον Έρμαν Έσσε. τον Όρσον Ουέλς, τον Ν.Μαφχούζ, τη Βαμβουνάκη, τη Γαλανάκη, την Κίρα Σίνου, το Μάνο Κοντολέων και πόσους άλλους.
Mεγάλωσα με το Μίκη Θεοδωράκη και το Γιάννη Ρίτσο.
Μεγάλωσα με τους στίχους της Νικολακοπούλου, του Λευτ.Παπαδόπουλου.
Μεγάλωσα με τη φωνή της Χάρις Αλεξίου αλλά και τους υπέροχους στίχους της.
Μεγάλωσα και ξέρω πολύ καλά πως μαζί με τους αγαπημένους μου που θέλω να είναι πάντα κοντά μου, θέλω απαραίτητα, όπως είμαι βέβαιοι και χιλιάδες άλλοι σαν εμένα, και ένα ακόμη βιβλίο ένα ακόμη τραγούδι καινούργιο ή παλιό.
Μεγαλώσαμε με αυτά και σίγουρα πολλά κερδίσαμε για αυτό αυτές τις μέρες που ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τη γέννηση και τη χαρά, μπορούμε να προσθέσουμε στη ζωή μας ένα μικρό δώρο, για μας ή τους άλλους, αλλά πολύ μεγάλο για την ψυχή και το μυαλό ένα βιβλίο ακόμα και ένα cd για να μεγαλώσουμε ακόμα καλύτερα και να ταξιδέψουμε δίχως να απολογηθούμε σε κανέναν.
Καλές γιορτές και Χρόνια πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου