Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Στο ιστορικό Βιβλιοπωλείο "Σωκράτης" στη Θεσσαλονίκη, η Μαλένα γιόρτασε!
















19 Δεκεμβρίου, και στο γωνιακό βιβλιοπωλείο "Σωκράτης", στη Λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη, με υποδέχονται οι δυο υπέροχοι οικοδεσπότες, ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης. Τα δυο αδέρφια κρατούν αυτό το παλιό βιβλιοπωλείο και την ιστορία των σαράντα χρόνων του στα χέρια τους με επιτυχία. Από τον πατέρα στους γιους, ο χώρος συνεχίζει να υπηρετεί το βιβλίο να επικοινωνεί με τους αναγνώστες του και να κρατά αυτή τη σχέση που είναι αμφίδρομη. Οι δυο τους από τον τρόπο που μιλούν για το βιβλίο, από τον τρόπο που εξυπηρετούν τον κάθε έναν που τους επισκέπτεται με κάνει να πιστεύω πως και οι δυο έχουν μεγαλώσει μέσα σε αυτόν τον όμορφο χώρο και ανάμεσα στους εκατοντάδες τίτλους βιβλίων.
Η επαφή μας δεν είναι τωρινή συναντηθήκαμε από τα πέρσι και η αλληλοεκτίμηση προκάλεσε αυτή τη γιορτή. Η παρουσία του κόσμου έγινε με αφορμή το καινούργιο βιβλίο μου,
"Τα γυαλάκια της Μαλένας", στόχος μας ήταν να γνωριστούμε μικροί και μεγάλοι και να ανταλλάξουμε σκέψεις. Η παρουσία ήταν ανέλπιστα μεγάλη μιας και ο χώρος είναι μικρός και ο κόσμος δε συνηθίζει στη χώρα μας να έρχεται απλά για να γνωρίσει το συγγραφέα και να συνομιλήσει μαζί του. Έφυγα ύστερα από τέσσερις ώρες εντυπωσιασμένη και συγκινημένη από την επαφή μαζί τους και ιδιαίτερα χαρούμενη μιας και το γεγονός συνέβαινε σε μια γειτονιά που ζω και κινούμαι καθημερινά.
Σας ευχαριστώ φίλοι μου όλους για την ανταπόκριση σας.
Παναγιώτη και Δημήτρη συνεχίστε να εργάζεστε με αυτήν την αγάπη που έχετε για το βιβλίο, σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Καλά Χριστούγεννα και η νέα χρονιά να χαρίζει σε όλους υγεία και ελπίδα για να συνεχίζουμε.
Υ.Γ :Μαζί με την τρίτη γενιά, (τις κόρες του Δημήτρη), Νεφέλη και Κοραλία, μπροστά στο αγαπημένο τους βιβλιοπωλείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου