Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Τα γυαλάκια της Μαλένας αφορμή για να ξαναβρεθούμε

1.Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009,2ο Νηπιαγωγείο Θέρμης.
Και λίγο πριν σας χάσω φίλοι μου το νέο μου βιβλίο "Τα γυαλάκια της Μαλένας"εκδ.Ψυχογιός,τυπώθηκε και κυκλοφόρησε και αμέσως αναθέρμανε τη σχέση μας με μια καταπληκτική εκδήλωση που διοργάνωσε το 2ο Νηπιαγωγείο Θέρμης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.
Δύο τμήματα νηπίων που προετοιμάστηκαν από τις νηπιαγωγούς τους κ.Δώρα και κ.Εύα, με υποδέχτηκαν με ερωτήσεις και διάθεση να δράσουν με τη φιγούρα-κούκλα της Μαλένας. Καταπληκτική η δουλειά των εκπαιδευτικών και συγκινητική η συμμετοχή των νηπίων, ενώ η περιέργεια και η φαντασία τους στιγμή δεν έλειψε από το διαδραστικό παιχνίδι.
Απορίες των παιδιών: Τι πάει να πει μπουκαλοματού και στραβούλιακας;
Σημεία που τους άρεσαν στο βιβλίο:Η Μαλένα τα έβλεπε όλα. Όταν οι άλλοι δεν μπορούσαν να βρουν ακόμη και τη μπάλα, αυτή τα κατάφερε.
Εντυπώσεις:Δεν μου άρεσε που την κορόιδευαν.
Τι και αν φόραγε γυαλιά και εγώ φοράω, δεν πρέπει να με κοροιδεύουν.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς φίλοι μου και σύντομα θα ξανανταμώσουμε μιας και το σχολείο σας χρόνια τώρα είναι φάρος και υποστηρικτής της παιδικής λογοτεχνίας.

2.Σαββάτο 28 Νοεμβρίου 2009, Βιβλιοπωλείο Πυξίδα.
Και η Μαλένα συνέχισε και με έφερε κοντά σας φίλοι μου,μόνο που αυτή την φορά άλλαξε το στέκι και η παρέα, έτσι γιορτάσαμε το νέο βιβλίο μου στην Πυξίδα, το μόλις ενός έτους βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης.
Μεσημέρι μαζευτήκαμε μικροί φίλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και φοιτήτριες του ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ, για να γνωρίσουμε και να ζωντανέψουμε την ηρωίδα μου.Στο τέλος ο καθένας από εσάς, κρατώντας την χάρτινη Μαλένα, αποφασίσαμε μαζί να γράψει πάνω της και να της εμπιστευτεί μια ευχή του, και η Μαλένα, δεσμεύτηκε να το μεταφέρει σε κάθε της ταξίδι σε σχολεία και σε βιβλιοθήκες που θα ταξιδέψει. Έτσι και εσείς γράψατε μόνοι ή με τη βοήθεια της μαμάς, 'για αγάπη' και "υγεία","για παιχνίδια που ποθείτε¨ και τέλος αποτυπώθηκε πάνω της και μια άλλη διαφορετική ευχή από τον Ισίδωρο,
-Να είνα πάντα Χριστούγεννα.
Συγκινήθηκα φίλοι μου με όλους σας.
Σας ευχαριστώ και φυσικά ευχαριστώ τη Ράνια, την ιδιοκτήτρια του υπέροχου βιβλιοπωλείου, που είχα την τύχη να παρουσιάσω την αγαπημένη μου Μαλένα.
Ράνια μου, συνεχίζω να είμαιεντυπωσιασμένη από τη μεγάλη και καταπληκτική βιτρίνα που με τόσο μεράκι αλλά και αισθητική πρότεινες στους βιβλιόφιλους αλλά και στους περαστικούς της πόλης μας.


2 σχόλια: