Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

"Μυστικά και ψέματα" παρουσιάστηκαν στη Ρόδο.










Στις 2 Αυγούστου και στο υπέροχο κτίριο "Περδικάκη" στο κέντρο της Ρόδου και με την υποστήριξη του Διεθνές Κέντρου Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου, παρουσίασα το βιβλίο μου "Μυστικά και Ψέματα"εκδ.Βιβλιόφωνο.
Στην υπέροχη αυτή εκδήλωση, παρόλο που οι ακρογιαλιές είναι ξελογιάστρες στη Ρόδο, παραβρέθηκαν πάρα πολύ φίλοι από τα παλιά, αλλά και το σήμερα και άλλοι νέοι αναγνώστες που με καρτερικότητα και ενδιαφέρον άκουσαν όσα η Πόλυ Χατζημάρκου,Δημοσιογράφος και Ιστορικός Τέχνης, είπε για το βιβλίο και όχι μόνο. Με τη δημοσιογραφική της ματιά κατάφερε και να με στριμώξει αλλά πολύ περισσότερο να δώσει στοιχεία που αφορούσαν το βιβλίο. Η κατάμεστη αίθουσα από μεγάλους αλλά και πολλά παιδιά ζεστάθηκε περισσότερο όταν στο τέλος της ανάγνωσης κάποιων κομματιών που επέλεξα να κάνω, ακολούθησε, δίχως κανείς να το γνωρίζει, η αγαπημένη φίλη, Αφεντούλα Ραζέλη, που με τη φωνή της και μόνο μας τραγούδησε "Μυστικά πως σε αγαπώ" και το ¨Δεν είναι πόνος να πονεί". Η μαγική, αισθαντική φωνή της προκάλεσε το ρίγος σε μικρούς και σε μεγάλους και η ιστορία του βιβλίου μαζί και των ηρώων,Κίτη, Ματίνα, Αραβέλλα,Κωνσταντίνος και Αντώνης,ζωντάνεψε και το κοινό αμέσως θέλησε να μάθει ποια μπορεί να είναι τα μυστικά και πως οδηγούμαστε στα ψέματα.
Ευχαριστώ το Διεθνές Κέντρο που έκλεισε τον κύκλο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων με τη δική μου παρουσίαση. Προσωπικά,ευχαριστώ τη Ματίνα Χατζημάρκου για την οργάνωση. Ελπίζω η πλούσια και σπουδαία δράση του Κέντρου για το βιβλίο, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και γενικότερα ότι διοργανώνουν για τη λογοτεχνία μέσα και έξω από την Ελλάδα, να συνεχίσει.
Επίσης εύχομαι, ο ξενώνας του Κέντρου, που με την θετική του ενέργεια μας αγκαλιάζει και μας υποστηρίζει σε κάθε συγγραφή, μετάφραση ή ερευνητική εργασία, που στο χώρο του γίνεται από όσους τον επισκέπτονται και τους φιλοξένει και από τις πέντε ηπείρους, να συνεχίσει να υπάρχει μιας και η προσφορά του του είναι σπουδαία και απαραίτητη.


Μυστικά και ψέματα έχουμε όλοι φίλοι μου, έτσι παραδέχτηκαν και όλοι όσοι ήταν στην επιβλητική αίθουσα "Περδικάκη¨που και αυτή είναι κομμμάτι του Κέντρου Λογοτεχνών και φιλοξενεί όλες τις παιδικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συμβαίνουν όλο το χρόνο μαζί και τη Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά, που είχα την τιμή να επισκεφτώ και με την δική μου παρουσία να κλείσει τη δράση της για φέτος. Ψυχή σε αυτές τις δράσεις η Μαρία Σπανού και η Χρυσούλα Μιχαλάκη και από κοντά τους μια μεγάλη ομάδα παιδιών όλων των ηλικιών που διαβάζουν μαζί τους και γνωρίζουν ιστορίες, ήρωες και συγγραφείς.
Από αυτή την εκδήλωση της Λέσχης ανάγνωσης που έγινε στις 28/7/2010 κρατώ μαζί με άλλες και μια ερώτηση του μικρού Άγγελου:"Υπάρχει στο φεγγάρι τηλεόραση;Εεεε!τότε δεν έρχομαι. Τουλάχιστον νερό!
Και όλα αυτά με αφορμή το βιβλίο μου που είχαν διαβάσει "Τα 95 φεγγάρια του γαλαξία μας"
Καλή συνέχεια στη Λέσχη Ανάγνωσης, αλλά και σε ότι άλλο το φθινόπωρο θα φέρει.
Με αγάπη και φιλία Έλενα Αρτζανίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου