Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Mια δημιουργική γιορτή βιβλίου στο 2ο Δ.Σ.Ευκαρπίας!



Δευτέρα 27/5/2013,και πριν ακόμη χτυπήσει το πρώτο κουδούνι,φτάσαμε με την εκπαιδευτικό κα Λίζα Δεινόπαππα στο 2ο Δ.Σ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.
Η Λίζα Δεινόπαππα,αγαπημένη φίλη και παλιά συνεργάτης από το ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ, υπήρξαμε την ίδια περίοδο αποσπασμένες στο παραπάνω τμήμακαι για μια πενταετία στην πρακτική άσκηση, φρόντισε από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2012 να με προσκαλέσει στο φιλαναγνωστικό πρόγραμμα που σχεδίαζε να υλοποιήσει με τους μαθητές της στην Α τάξη,΄μαζί της και οι δυο άλλες Α΄τάξεις με τις κυρίες Βάσω Α2 και Βάσω Α3.
Στην είσοδο με εγκαρδιότητα και χαμόγελο με υποδέχτηκε η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου με τους 320 μαθητές κα Ευαγγελία Μπούτσκου.
Η αισθητική και η τάξη του σχολείου, εμφανής σε κάθε σημείο του σχολείου, προκάλεσε τη θετική διάθεσή μου.

Αμέσως μετά βρέθηκα στο χώρο μαζί με τους 65 μαθητές που είχαν διάβασει βιβλία μου όπως «Δεν έφταιγα εγώ,Τα σιδεράκια της Φαρφιρώς ,Η οικογένεια, Το κουτί της Ιζόλδης»από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Σε όλο αυτό το διάστημα η επικοινωνία ήταν ουσιαστική,δημιουργική και παιγνιώδη.
Με τους μαθητές και τις μαθήτριες να έχουν καταγράψει τα ερωτήματά τους, μην τυχόν και κάτι ξεχάσουν όπως μου εκμυστηρεύτηκαν, ξεκινήσαμε και μετά οδηγηθήκαμε στην ανάγνωση του βιβλίου μου «Δεν έφταιγα εγώ»,άλλωστε ο ήρωας μου ο Αλέξανδρος, είχε φροντίσει από το πρωί να τρυπώσει στην τσάντα μου ένα ποίημα που έπρεπε να το μοιραστώ με τα παιδιά και φυσικά δεν το αρνήθηκα, έτσι ξεκίνησε αμέσως μετά ένα κινητικό παιχνίδι.
Κοντά μας και η σχολική σύμβουλος κα Κοτσακώστα Μαρία που την ευχαριστώ.
 
Η γωνιά των έργων με την Ιζόλδη,ποιήματα,,την ιστορία της Ιζόλδης με άλλο τέλος από τα παιδιά...
Ένα τρίωρο αποκαλύψεων, αυθόρμητων ερωτημάτων κύλησε αβίαστα και δημιουργικά.
Μια γιορτή βιβλίου όπως οφείλει να είναι η παρουσία με τον κάθε συγγραφέα.
Η σπουδαία δουλειά των τριών τμημάτων με την πρωτοβουλία της κας Λίζας Δεινόπαππα, δεν περιορίστηκε μόνο στο όμορφο και φωτεινό σχολείο,αντίθετα το βιβλίο:«Το κουτί της Ιζόλδης»,ταξίδεψε σε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα,δείτε και διαβάστε το σύνδεσμο.


Ευχαριστώ από καρδιάς τα παιδιά για την υποδοχή, τις αγκαλιές και την ανοιχτή πρόσκληση για του χρόνου.
Ευχαριστώ την Δ/τρια για την υποστήριξη του προγράμματος.
Μεγάλο ευχαριστώ στις δυο δασκάλες κες Βάσω, για την σπουδαία δουλειά τους.
Τέλος ευχαριστώ την πολυαγαπημένη φίλη μου,Λίζα Δεινόππαπα,για την πρόσκληση,αλλά πολύ περισσότερο για τη συστηματική ενασχόλησή της, χρόνια τώρα,με τη λογοτεχνία. Με αγάπη και σεβασμό εντάσσει το λογοτεχνικό βιβλίο στην εκπαιδευτική ώρα.Είναι σπουδαίο Λίζα, να το  πετυχαίνεις σε κάθε σχολείο που υπηρετείς.
Καλή αντάμωση!
Από τα δεξιά Λ.Δεινόπαππα,Ε.Αρτζανίδου-Ευαγ.Μπούτσκου.και τις κες Βάσω και Βάσω.
Κεντρικός σύνδεσμος του ευρωπαικού προγραμματος όπυ διαφαίνεται η παρουσία του 2ου Δ.Σ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.
 http://ejournal.eumind.net/school2/index.php?action[]=IBrowsing::gotoFolder%286147%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου