Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Το όνομα του δρόμου «Λογοτεχνία»,στα Ν.Μουδανιά Χαλκιδικής.

Το όνομα του δρόμου «Λογοτεχνία»,
στα Ν.Μουδανιά Χαλκιδικής
 
Οι κουκλοπαίχτες εισπράττουν το χειροκρότημα που τους αξίζει.
-Μπράβο παιδιά.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 27/3/2014 και πριν το  κουδούνι χτυπήσει έφτασα στο
3ο Δημ.Σχ.Μουδανιών.
  Στην υποδοχή ο Διευθυντής κος Σίμος Μαυρογιάννης και αμέσως μετά η κα Ρούλα Κρεμμύδα δασκάλα της Α΄τάξης, στην οποία οφείλω την παρουσία μου με αφορμή «Τα γυαλάκια της Μαλένας», εκδ.Ψυχογιός, αλλά και το «Στο μισό του ουρανού και Μυστικά και ψέματα», εκδ.Βιβλιόφωνο που από τον Οκτώβριο έγιναν τα αναγνώσματα στην ώρα της φιλαναγνωσίας.
  Μαζί της  σε αυτό το φιλαναγνωστικό ταξίδι και οι εκπαιδευτικοί των Β΄τάξεων  Ευθ.Γιαννάκου,Αθ.Μαραγκός.

Αμέσως μετά την θερμή και εγκάρδια υποδοχή ακολούθησε η έκπληξη της Α΄και B΄τάξης.Τα παιδιά μαζί με τις δασκάλες τους ετοίμασαν το κουκλοθέατρο με αφορμή το βιβλίο μου
«Τα γυαλάκια της Μαλένας»,εκδ.Ψυχογιός.
  Μια κουκλοπαιχτική παράσταση που παρουσιάστηκε  πρώτα από όλα στις 6 Μάρτη-μέρα κατά της βίας, στο δίκτυο που οργάνωσε η περιφέρεια της Χαλκιδικής.
η Μαλένα,η Παραμυθού ήρωες του βιβλίου μου,
κούκλες σήμερα από τα χέρια μητέρας. για την παράσταση
  Μια πανέμορφη παράσταση που η ζωντάνια των μαθητών και μαθητριών καθήλωσαν εμένα και τους θεατές παιδιά των Β΄τάξεων, αλλά και των επισκεπτών μαθητών και μαθητριών των Α΄τάξεων από το Δημ.Σχολ.Φλογητών-Νέων Πλαγίων με τις δασκάλες τους κες Κούρτη και Παναγιωτίδου.
  Ακολούθησε μια όμορφη και γεμάτη ζωντάνια συζήτηση.
Και λίγο πριν πούμε το αντίο όσοι μείνανε κοντά μου για μια αφιέρωση μου είπαν λέξεις και προτάσεις όμορφες που ακούμε όλοι εμείς οι συγγραφείς  που βρισκόμαστε πολύ κοντά στα παιδιά.
Ευχαριστώ  όλα τα παιδιά για την υπέροχη μέρα που μου χάρισαν.
-Παιδιά είστε τυχερά που έχετε δασκάλες και δασκάλους που αγαπούν την λογοτεχνία και με τέτοιο ενθουσιασμό και φαντασία προσπαθούν να την μεταφέρουν και το επιτυγχάνουν και σε σας.

  Αγαπητή κα  Κρεμμύδα συνεχίστε ότι κάνετε και να είστε βέβαιη πως η λογοτεχνία και με σας συνεχίζει να ανασάνει δυνατά.
  Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς όλου του σχολείου για την υποστήριξή τους, στους φιλοξενούμενους επισκέπτες και τον αγαπητό Διευθυντή που τόσο απλόχερα υποστηρίζει και ενισχύει τις δράσεις τόσο της λογοτεχνίας όσο και άλλων δράσεων του σχολείου.

Και η μέρα είχε συνέχεια με την όμορφη συντροφιά του κου Σοφοκλή,εκπαιδευτικού στο 3ο Δ.Σ Μουδανιών,που από το πρωί ανέλαβε την μετακίνησή μου μετακινηθήκαμε ένα τετράγωνο πιο κάτω στο 4ο Δημ.Σχολ.Ν.Μουδανιών.

 
4ο Δημ.Σχ.Ν.Μουδανιών
Μια μεγάλη παρέα μαθητών/ μαθητριών των δυο Ε΄τάξεων  με περίμενε στον χώρο εκδηλώσεων, μαζί και η Διευθύντρια κα Παλαιολόγου Ευδοξία.

Στο μισό του ουρανού,
δημιουργία μαθητών.
  Η παρουσία μου στο όμορφο σχολείο οφείλεται  στο κάλεσμα από την εκπαιδευτικό κα Ζερβού Κική. Μαζί της σε αυτό το φιλαναγνωστικό ταξίδι μαζί με τους μαθητές/τριες και η εκπαιδευτικός  Μπρατάνη Άννα.
 
Όταν οι εικόνες ενός βιβλίου πριν διαβαστεί,
 οδηγεί να γραφτούν από τα παιδιά δικές τους μοναδικές ιστορίες.
 
Μια διαφορετική ηλικιακά παρέα με πολλά πολλά «Γιατί,πως πότε τι και τώρα,πότε!» καταγεγραμμένα σε χαρτί αποτέλεσαν την ζωντανή και ενδιαφέρουσα συζήτησή μας, ενώ λίγο πριν το τέλος είχα την ευκαιρία να ακούσω και τις δικές τους ιστορίες που γράφτηκαν με το μοντέλο που προτείνω: Εικόνες και δημιουργική γραφή πριν διαβάσουμε το βιβλίο που επιλέξαμε.

  Και εδώ τα βιβλία «Στο μισό του ουρανού και Μυστικά και Ψέματα»,εκδ.Βιβλιόφωνο αποτέλεσαν την αφορμή για να ανθίσουν πολλές φιλαναγνωστικές δράσεις και να ολοκληρωθούν με τη δική μου παρουσία.

 Με την υπογραφή των βιβλίων, και εδώ σαν μελίσσι μαζεύτηκαν γύρω μου υπέροχα πρόσωπα με αληθινές μικρές, ζωντανές κουβέντες που ομόρφυναν και άλλο τη μέρα μου.
Σας ευχαριστώ παιδιά από καρδιάς για τις ιδιαίτερες στιγμές που μοιραστήκατε μαζί μου και να ξέρετε στο ερώτημά σας:
«Πως είναι η καθημερινότητά μου»,όπως σας είπα  και από κοντά, η μέρα μου έχει τις όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές, αλλά και πολλά ταξίδια μέσα από όσα διαβάζω και όσα καταφέρνω να βάλω στο χαρτί . Σας εύχομαι να κάνετε ότι αγαπάτε και να μην ξεχνάτε πως υπάρχει και ο δρόμος που οι υπέροχες δασκάλες σας με τόσο ενθουσιασμό και πάθος σας έχουν δείξει.
Το όνομα του δρόμου «Λογοτεχνία».  Εγγυάται πως θα είναι πάντα εκεί, για εσάς  και σε κάθε σας στιγμή να σας περιμένει εφόσον τον αναζητήσετε.

  Ευχαριστώ από καρδιάς την κα Ζερβού για την επιμονή της να παραβρεθώ στο σχολείο, την κα Μπρατάνη  και τη Δ/τρια κα Παλαιολόγου που υποστηρίζει με θέρμη τέτοιες  δράσεις.
Καλή αντάμωση και πάλι στο 3ο και 4ο Δημ.Σχ.Ν.Μουδανιών,Έλενα Αρτζανίδου.

ΚΑΙ
Δυο μου βιβλία υποψήφια για τα Βραβεία Kοινού που διοργανώνουν για πρώτη φορά τα Public,επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα:
Μια πρωτοβουλία των Public όπου το κοινό ψηφίζει το βιβλίο που του άρεσε.
Στην κατηγορία Παιδική λογοτεχνία δυο μου βιβλία "Το κουτί της Ιζόλδης και Ο Άγης ο Μαθημάγος", εκδ.Ψυχογιός, αν τα διαβάσατε και σας άρεσαν τότε...
Βραβεία Public επισκεφτείτε τη σελίδα και ψηφίστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου