Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Χαρμολύπη.

Χαρμολύπη!
Έφτασε η στιγμή που επίσημα κλείσαμε τον φιλαναγνωστικό χώρο που για τρία χρόνια χτυπούσε η καρδιά της  μέσα από τη Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσσαλονίκης.

Σήμερα παρέδωσα τα κλειδιά ενώ από τα χθες και με το σχόλασμα βρισκόμουν στην αγαπημένη μου φιλαναγνωσία, που αν δε με εμπιστευόταν ο Δ//ντής Π.Ε Ανατ.Θεσ/νίκης κος Μιχάλης Καλογραίας, δε θα μπορούσα να δημιουργήσω.
 Αν δεν είχα την υποστήριξη,την συνεργασία,την φιλία και την εκτίμηση του αγαπημένου μου φίλου Ευάνθη Χατζηβασιλείου, δεν θα μπορούσα να κάνω όσα έκανα. Άγρυπνος φρουρός ο Ευάνθης πάντα δίπλα μου να υποστηρίζει όλες μου τις ιδέες που για να πραγματοποιηθούν δεν έφτανε μόνο το προχώρα, αλλά και...που δε θέλει να τα αποκαλύψω και προς ώρας το σέβομαι.
Αν δεν είχα τη συμμετοχή των τόσων πολλών εκπαιδευτικών μας,των αγαπημένων συναδέλφων της Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών, που για μια τριετία πόσα φιλαναγνωστικά ταξίδια δεν κάναμε,δεν ανταλλάξαμε,δε μας συγκίνησαν και μας έφεραν κοντά,δε θα είχα καταφέρει όλα όσα κουβαλούσα στην ψυχή και στο μυαλό να τα ζωντανέψω και τα ανεβάσω στο βραβευμένο κόμβο  Βιβλία και Βιβλιοφιλία.
Από τα αριστερά:Λίτσα Γεωργιού 88ο Δ.Σ-Γουλής Δημήτρης 67ο Δ.Σ-
Γιάννης Μιχάλης 105ο Δ.Σ Θεσσαλονίκης-Ε.Αρτζανίδου 13ο-22ο Νηπιαγωγείο Θεσ.
Αν δεν είχα την συμμετοχή των μαθητών,των φοιτητών, πόσο αδύναμη θα αισθανόμουν.
Αν δεν είχα την επιστημονική καθοδήγηση του φίλου και αγαπημένου καθηγητή παιδικής λογοτεχνίας ΑΠΘ, Αντρέα Καρακίτσιου, πόσες ανασφάλειες δε θα είχα ξεπεράσει.
Με τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων
¨Μαζί το χτίσαμε,χαρήκαμε,γελάσαμε,ονειρευτήκαμε,πονέσαμε και πάμε για άλλα!"

Επίσης καθοριστική η συνεργασία μου με τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε  Αλέξανδρου Κόπτση,Παρασκευά Απόστολου,Βαγγέλη Κελεσίδη που τους ευχαριστώ από καρδιάς για όσα μου εμπιστεύτηκαν να παρουσιάσω στους εκπαιδευτικούς των περιφέρειών τους.
Με τον Δ/ντή του 1ου Δ.Σ.Πυλαίας και την Κούτσιανου Αναστασία της ειδικής αγωγής
που με την φιλαναγνωσία ως εργαλείο στα χέρια της πολλά όμορφα προέκυψαν 

 Αλλά όλα τα παραπάνω δε θα τα ζούσα, δε θα τα υλοποιούσα αν δεν ανταποκρινόταν στο κάλεσμά μου οι εκδόσεις Πατάκης,Ψυχογιός,Μεταίχμιο,Διάπλαση,Παπαδόπουλος(ο οίκος που μας χάρισε το α΄ βραβείο που μας εμπιστεύτηκε ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίο 2012 και ήταν 100 τίτλοι βιβλίων) και Βιβλιόφωνο.
Η δωρεά βιβλίων όλων των παραπάνω εκδοτικών οίκων στα δυο και μισή χρόνια, τα 520 ελληνικά και ξένα παιδικά /νεανικά βιβλία που μου εμπιστεύτηκαν,μου έδωσαν τη δυνατότητα να υλοποιήσω όλες τις φιλαναγνωστικές δράσεις που αν ανατρέξετε στο blog http://filanagnosiaprogram.blogspot.gr/ είναι αναρτημένες αλλά και επίσημα δημοσιοποιημένες μέσα από την επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών με όσα κάναμε και αξιολογήσαμε.

Μερόπη Ματζαρλή από το1ο Δ.Σ Πανοράματος Θεσ/νίκης
Σήμερα παρέδωσα τους 520 τίτλους εκεί όπου έπρεπε να δοθούν, σε πέντε Δημοτικά Σχολεία Ανατ. Θεσσαλονίκης και ένα Νηπιαγωγείο, αφού το μεγάλο όνειρο μας το ακύρωσαν. όνειρο ήταν η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης εκπαιδευτικών με λογοτεχνικά βιβλία και παράλληλα λειτουργία ενός φιλαναγνωστικού κέντρου δράσεων που θα απευθυνόταν προς όλα τα παιδιά της Π.Ε, τους εκπαιδευτικούς,τους συγγραφείς και οριστικά έσβησε τον Σεπτέμβρη όταν αυτοί που έπρεπε να ακούσουν κώφευσαν.

Η Δωρεά όλων των τίτλων έγινε σήμερα Τετάρτη 5/3/2014 στο 67ο Δ.Σ Θεσ/νίκης,105ο Δ.Σ Θεσ/νίκης,88ο Δ.Σ Θεσ/νικης,1ο  Δ.Σ Πυλαίας, 1ο Δ.Σ Πανοράματος και 13ο-22ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης όλα τα σχολεία έχουν ιδρύσει φιλαναγνωστική γωνιά,εφαρμόζουν συστηματικά φιλαναγνωσία,επίσης από τα παραπάνω σχολεία αρκετοί από τους εκπαιδευτικούς τους για τέσσερις κύκλους υπήρξαν μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών που εκπαιδεύτηκαν σε μοντέλα και μεθοδολογίες δράσεων φιλαναγνωσίας.
 Σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Σίγουρα κάπου αλλού θα ανταμώσουμε και πάλι

Και για όσους πλέον τώρα κοιμούνται ήσυχοι που εμείς κλείσαμε
απαντώ,
εγώ κοιμάμαι χαμογελώντας.
Με εκτίμηση
Αρτζανίδου Έλενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου