Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Κοντά στα Ελληνόπουλα της Γερμανίας.

Σε υποθετικό σενάριο μια επιστολή στο Δήμαρχο:
"Αν το ποτάμι ήταν μολυσμένο".
Πήρα τα φιλιά των μαθητών μου,ενώ μου χάρισαν την ομορφότερη αγκαλιά τους σχολώντας και ετοιμάζω βαλίτσες για τον γενέθλιο τόπο, από αύριο Γερμανία,όμως θα σταθώ στο υποθετικό σενάριο που κάναμε σήμερα με αφορμή το βιβλίο της Χρ.Τσιαμπαλή "Το ποτάμι σταμάτησε να κυλά" εκδ.Ψυχογιός,που για ένα μήνα μας συντρόφευσε παιδαγωγικά και φιλαναγνωστικά.
Το σενάριο μας ήταν:
Αν το ποτάμι της πόλης μας μολυνόταν τι θα κάναμε; Που θα απευθυνόμασταν.
Καταλήξαμε στο Δήμαρχο και ιδού η επιστολή που του ετοίμασαν,ενώ με την επιστροφή δεσμεύθηκα να του την στείλω με τη σημείωση "Δήμαρχε αν συνέβαινε,τότε να τι πρέπει να κάνεις.
...-Στείλε τους καθαριστές,Σε παρακαλούμε σε χρόνο μηδέν να λύσεις την κατάσταση,λόγια του Ραφαήλ,του Δημήτρη Κ.και της Κατερίνας.


Και από αύριο Σάββατο 15/3/2014 Γερμανία κοντά στα Ελληνόπουλα που θα μου φέρουν μνήμες από τα χρόνια που και εγώ μικρό παιδί σαν και αυτά πήγαινα στον ξένο τόπο στο σχολειό κρατώντας τον μικρό μου αδελφό από το χέρι με το φως μόλις που φώτιζε την μικ΄ρη μας πόλη και εμείς έπρεπε να επιβιβαστούμε στο σχολικό που μας μετέφερε σε άλλη πόλη μαζί με άλλα Ελληνόπουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου