Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Με το ΕΚΕΒΙ στο 18ο Δ.Σ. Ρόδου και στο 17ο Νηπαιγωγείο.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 ξεκίνησα τη μέρα μου στο 17ο Νηπιαγωγείο Ρόδου. Ήταν στην ίδια αυλή με το 18ο Δ.Σ Ρόδου που με είχε προσκαλέσει μέσω του προγράμματος του ΕΚΕΒΙ.Μου το ζήτησαν μια βδομάδα πριν, άρα δεν μπορούσα να το αρνηθώ στους 30 μαθητές,αλλά και συναισθηματικοί δεσμοί με το σχολείο.Ήταν η οργανική μου πριν 25 χρόνια που υπηρέτησα για δύο έτη μαζί με τη σημερινή Διευθύντρια Ζωή Σιαραπτσή.Εξαιρετική προετοιμασία και πολλά ερωτήματα με πολλά γιατί.Κρατώ αυτό του μικρού φίλου με αφορμή το βιβλίο που διάβασαν ¨Δεν έφταιγα εγώ:

"Γιατί ο Αλέξανδρος είπε όλη την αλήθεια στην αδερφή του και όχι στη μαμά του; "

Την απάντηση την έδωσε κάποιος άλλος:"Γιατί η Αφροδίτη τον ρώτησε".

Η συνέχεια της μέρα ήταν το Δημοτικό σχολείο.Το κάλεσμα που αφορούσε όλες τις τάξεις ήρθε από τον Δ/ντή Νίκο Κωσταρά, που πιστεύει και αγαπά τη Λογοτεχνία.Η υποδοχή του μαζί με τον Υποδιευθυντή ζεστή και φιλική.Το σχολείο είναι πολύ όμορφο,φωτεινό, περιποιημένο μάλιστα διαθέτει μια μοναδική και εξοπλισμένη αίθουσα Χημείου που δυστυχώς δεν έχει ενεργοποιηθεί όπως έχει τις δυνατότητες και το επιδιώκει ο Δ/ντης.Οι τάξεις με τους δασκάλους τους είχαν διαβάσει και είχαν προετοιμαστεί με πολλά ερωτήματα,θεατρικά δρώμαενα και εικαστικές δημιουργίες. Η έναρξη έγινε με τα πρωτάκια που μαζί τους υλοποίησα ένα πρόγραμμα ¨"Δημιουργικής γραφής και φιλαναγνωστική δράσης" με το βιβλίο "Ο κρυμμένος θησαυρός της τσέπης".Οι ήρωες από τα Μυστικά και ψέματα,Η πόλη του Βασιλιά, Τα σιδεράκια της Φαρφιρώς,Το μισό του ουρανού έζησαν για τέσσερις ώρες μέσα από τις φωνές και τις απορίες των μαθητών.Το σχολείο διαβάζει μένει να το συνεχίσει.

Ευχαριστώ από καρδιάς τα παιδιά και κρατώ δυο από τα πολλά ερωτήματα τους:"Αντέχετε και στην κακή κριτική και τι κάνετε;","Κυρία με τα δικά σας βιβλία ξεκίνησα τώρα σκέφτομαι να διαβάζω και άλλα βιβλία".

Ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία μας. Στο Δ/ντή του σχολείου εύχομαι να πετύχει τα οράματά του για τους μαθητές του και το ίδιο το σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου