Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Στη Ρόδο με το ΕΚΕΒΙ και το "Δεν ντρέπομαι πιά"Ψυχογιός.

Το ταξίδι από τα χθες στο σήμερα με τον Κέκο, και το «Δεν ντρέπομαι πιά», για παρέα στη Ρόδο, τον τόπο της καρδιάς μου.
Πολλά χρόνια πριν υπήρξε ένα καθημερινό ταξίδι-παιχνίδι του μυαλού που γεννούσε ιστορίες με τα σύννεφα που αρμένιζαν στον ουρανό και άλλοτε έμοιαζαν με βάρκες και άλλοτε με σκούνες και όταν ο αέρας θέριευε τότε εκείνα καθώς έτρεχαν ήταν λες μάγισσες και δράκοι.
Το παιχνίδι συνέχιζε και η ψυχή κοντά του γέμιζε, χόρταινε, ηρεμούσε, μέχρι που έφτασε η εποχή που ο ουρανός δε φαινόταν από τα νέφη ή πάλι ο χρόνος και το τρεχαλητό δε μου επέτρεπαν να κοιτάξω ψηλά για να παίξω μαζί τους και τότε η ψυχή μαράθηκε, μελαγχόλησε και άρχισε να πονά και να αναζητά λύση.
Πέρασαν χρόνια και έγινε κάτι μαγικό, το χέρι πήρε το μολύβι και άρχισε να γράφει ιστορία στο χαρτί και μετά και άλλη και άλλη και οι σελίδες με μάγους και κουρσάρους, φίλους και άλλους περίσσεψαν.
Έτσι ξεκινούσε η ιστορία μου πριν λίγες μέρες στην ανάρτησή μου που αφορούσε την επίσκεψή μου με αφορμή την παρουσίαση του "Δεν ντρέπομαι πία" στον τόπο μου το Κιλκίς, έτσι όμως αποφάσισα να ξεκινήσει και για τον τόπο που τα τελευταία 25 χρόνια επέλεξα για τόπο μου, για την πατρίδα της καρδιάς μου,για το νησί μου, τη Ρόδο.
Αμέσως μετά το πρώτο βιβλίο μου το 1997,τα χρόνια που ακολούθησαν το χέρι συνέχισε να γράφει, μόνο που αντί του χαρτιού επέλεξε να συνεχίζει να γράφει πατώντας τα πλήκτρα του υπολογιστή στον τόπο που επέλεξα τη Ρόδο, με τη θετική ενέργεια και την ηρεμία που μου χαρίζει στις ώρες δημιουργίας,περισυλλογής και αναζήτησης.
Σε αυτήν την πατρίδα, τη Ρόδο, γυρίζω και ξαναγυρίζω πότε για τη συγγραφή του κάθε μου βιβλίου,πότε για την παρουσίαση αυτής της δουλειάς μου.
Έτσι και τώρα επιστρέφω στον τόπο της καρδιάς μου τη Πέμπτη 15Μαρτίου και 16Μαρτίου, με το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας του ΕΚΕΒΙ, στο 18οΔ.Σ Ρόδου και 2ο Δ.Σ Ρόδου. Ενώ το απόγευμα της Παρασκευής μαζί με τη Λέκτορα του Παιδ.Τμήμ.Ρόδου κ.Τσιμπιδάκη, θα μιλήσουμε για το βιβλίο και τον αυτισμό, στο αγαπημένο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέωμ και ΜΡ, στο καλοκαιρινό σπίτι που έχω περάσει κάποια καλοκαίρια μαζί με άλλους πολλούς δημιουργούς από κάθε γωνιά της γης.
Η παρουσίαση του "Δεν ντρέπομαι πιά",εικονογράφηση Χρ.Δήμου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός θα γίνει στις18.30μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου