Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μια διαφορετική παρέα με αφορμή το "Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή φυγή",στο Βιβλιόφωνο-Βύρωνας.

Δεξιά με την Αργυρώ Μαντόγλου,συγγραφέα-μεταφράστρια
και την Μάχη Γεωργιάδου επιμελήτρια του βιβλίου.
Πασχαλία Τραυλού

 Την Πέμπτη 25/10/2012,στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιόφωνο", στο Βύρωνα μαζί με την Πασχαλία Τραυλού, βρεθήκαμε στο όμορφο πατάρι για το "Γκασταρμπάιτερ η οδυνηρή φυγή",Manus Scripta.
Η παρουσία όλων όσων βρέθηκαν ήταν πολύ συγκινητική,όπως και τα όσα έγραψε για το βιβλίο η φίλη Πασχαλία,ήταν τιμητικά.Τα ερωτήματα στο τέλος από την ίδια προκάλεσαν ένα ανέλπιστο διάλογο και με τους παρευρισκόμενους αναγνώστες. Μικρό απόσπασμα όσων έγραψε και είπε η Πασχαλία Τραυλού:
...Όχι, το βιβλίο δεν αποτελεί ένα μελό που περιγράφει μόνο τη θλίψη και την οδύνη εκείνων των καταστάσεων. Δεν αποτελεί ένα μαχαίρι που σκάβει την παλιά και τη φρέσκια πληγή. Είναι ένα οδοιπορικό σε καταστάσεις και αλήθειες. Είναι σκληρά ρεαλιστικό με ένα αγκαθάκι λυρισμού μέσα στις λεπτομέρειες και στις αλήθειες των άψυχων πραγμάτων που μας πληγώνουν κρυφά κάθε φορά που τις θυμόμαστε.
 Φερμένη από τον κόσμο του παιδικού βιβλίου στον κόσμο της λογοτεχνίας ενηλίκων, η Έλενα Αρτζανίδου φέρνει ένα φρέσκο αέρα στο ρεαλιστικό μυθιστόρημα. Με δημοσιογραφική ματιά όπου πρέπει, με την ευαισθησία και την οξυδέρκεια που απαιτεί πάντα ο αναγνώστης – παιδί και με την ενήλικη εκείνη ματιά που κρύβει πάντα μέσα της την παιδική αθωότητα που κανείς ποτέ δεν καταφέρνει ν’ απαρνηθεί, η Έλενα είναι μαέστρος στη χρήση των αθώων πραγμάτων για την παραγωγή στοχασμού και συγκίνησης. Το ραγισμένο φλιτζάνι που οδηγεί στο ράγισμα της μνήμης, το τρένο που σηματοδοτεί την έναρξη ποικίλων πικρών συναισθημάτων...
Γ.Βαλλιάνος-Αλ.Τσίπρα
 Ευχαριστώ όλους όσους ήταν κοντά μας.Ευχαριστώ από καρδιάς το Γιώργο Βαλλιάνο και την Αλεξάνδρα Τσίπρα, για τη φιλοξενία τους στο βιβλιοπωλείο,και κυρίως για την αμέριστη υποστήριξη τους στη διακίνηση του βιβλίου μιας και είναι αυτοί που το διαθέτουν στην αγορά.
Αφεντούλα Ραζέλη
Ευχαριστώ τους φίλους συγγραφείς,Αργυρώ Μαντόγλου,Βαγγέλη Ηλιόπουλο,την Αγγελική Δαρλάση και τη Γιώτα Αλεξάνδρου που μπόρεσαν να κλέψουν χρόνο από το βαρύ πρόγραμμα των υποχρεώσεων τους και να βρεθούν κοντά μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου