Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Στο 2o Δημ.Σχολείο Κουφαλίων η φιλαναγνωσία χρόνια τώρα έχει καθιερωθεί.

Μια απίστευτη υποδοχή στο 2ο Κουφαλίων.
Έχω χαθεί στις αγκαλιές και τις κουβέντες τους.
Παρασκευή 31 Μαίου 2013, νωρίς το πρωί έφτασε, στο χώρο του «Βιβλία και Βιβλιοφιλία» στη Δ/νση Π.Ε Ανατ.Θεσ/νίκης όπου εργάζομαι, ο Σχολικός Σύμβουλος κος Τάσος Βαγενάς,μια όμορφη, σύντομη φιλική κουβέντα μεταξύ μας,μέχρι που κατέφθασε και  η Δ/ντρια του 2ου Δ.Σ Κουφαλίων κα Γκάρου Χρυσούλα για το προγραμματισμένο ραντεβού. Αμέσως μετά επιβιβαστήκαμε στο όχημά της και αναχωρήσαμε.
Προορισμός μας το σχολείο της και οι μαθητές της που από τον Οκτώβρη ξεκίνησαν ένα φιλαναγνωστικό ταξίδι με σχεδόν όλα τα βιβλία μου.
Το ραντεβού κλείστηκε Οκτώβρη 2012 από τη Δ/τρια κα Γκάρου, ύστερα από συνεννόηση της με τους εκπαιδευτικούς του 6/θέσιου Δ.Σχολείου.
Φτάσαμε στον τόπο ύστερα από 45 λεπτά. Η υποδοχή από την εξώπορτα  έγινε από μια μεγάλη ομάδα μαθητών.
Χαμόγελα, αγκαλιές και κουβέντες αγαπησιάρικες. Χρειάσθηκαν πάνω από 10 λεπτά για να καταφέρω να μπω στο σχολείο και να γνωρίσω μια υπέροχη,φιλόξενη ομάδα δασκάλων.
ο Ηλίας υποδύεται μοναδικά,τον Αλέξανδρο
από το "Δεν έφταιγα εγώ"Ψυχογιός
Μια παρέα εκπαιδευτικών που αποπνέουν συνεργασία, κέφι, χιούμορ αλλά και αστείρευτη αγάπη για το εκπαιδευτικό τους έργο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με δυο θεατρικές παραστάσεις που ετοίμασαν οι μαθητές των μικρών τάξεων με αφορμή τα βιβλία που διάβασαν «Δεν έφταιγα εγώ και Με λένε Πρόμις» εκδ.Ψυχογιός.
Σπουδαία δουλειά. Μπράβο σας παιδιά και συγχαρητήρια και στις δασκάλες σας κα Ζαφειρένια και Δέσποινα.
Ακολούθησε ένα μισάωρο μιας φιλαναγνωστικής παρουσίασης, από εμένα με εμπλοκή όλων των μαθητών/τριών, από τον ψηφιακό φάκελο που στο τέλος τους παρέδωσα και 
«Ο κρυμμένος θησαυρός της τσέπης», προκάλεσε τον προφορικό λόγο και το ενδιαφέρον όλων των μαθητών μαθητριών.
«Δεν ντρέπομαι πια, η πόλη του Βασιλιά,Τα μυστικά και ψέματα, Ο Ίππο και η παρέα του» και άλλοι  τίτλοι βιβλίων μου που διαβάστηκαν προκάλεσαν στη συνέχεια ερωτήματα και ακολούθησε μια απολαυστική συζήτηση.
Ευχαριστώ πολύ τις εκπαιδευτικούς για την υπέροχη συνεργασία,την αγάπη τους και τη συστηματική ενασχόληση με τα βιβλία που επέλεξαν.

Ευχαριστωωωωωώ από καρδιάς όλα τα παιδιά.

"Η υποδοχή, το χαμόγελο, η αβίαστη έκφραση των συναισθημάτων σας,και η φιλοξενία σας,παιδιά μου άλλαξε τη διάθεση και μου χάρισε απίστευτη ενέργεια".

Το ίδιο καταφέρατε και εσείς αγαπητοί φίλοι, εκπαιδευτικοί: Πανδώρα,Τάσο,Νίκο,Μαρία,Δέσποινα,Ζαφειρένια,Δήμητρα και κα Χρυσούλα και κε Βαγενά.
Καλή αντάμωση!
Και όταν το τελευταίο κουδούνι ακούστηκε
είπαμε να συνεχίσουμε την κουβέντα μας που είχε πάρα πολύ κέφι.
Σας ευχαριστώ όλες και όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου