Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ημερίδα με θέμα: Εκπαίδευση παιδιών Ρομά: Παραδείγματα καλών πρακτικών 6 Ιουνίου 2013, 17.00-21.00 Κτίριο Κ.Ε.Δ.Ε.Α (ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ι ) – (επι της 3ης Σεπτεμβρίου), Θεσσαλονίκη.



Στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση παιδιών Ρομά στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»,που ξεκίνησε πέρσι τέτοια εποχή και το ολοκληρώσαμε τον Απρίλιο 2013 είχα την χαρά και την τιμή να εργασθώ προτείνοντας βιωματικές διδακτικές προσεγγίσεις μέσα από την Λογοτεχνία,στην α΄φάση επιμορφώσαμε ανά περιοχές εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων ενώ στη β΄φάση, φέτος,μπήκα σε τάξεις Νηπιαγωγείων και "δίδαξα" το πρόγραμμα στους μαθητές.Η συμμετοχή σας στην ημερίδα μόνο κέρδος θα έχει. Λεπτομέρειες δείτε παρακάτω:

«Εκπαίδευση παιδιών Ρομά στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»
οργανώνει ημερίδα με θέμα:
Εκπαίδευση παιδιών Ρομά: Παραδείγματα καλών πρακτικών
6 Ιουνίου 2013, 17.00-21.00
Κτίριο Κ.Ε.Δ.Ε.Α (ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ι ) – (επι της 3ης Σεπτεμβρίου), Θεσσαλονίκη


Στην ημερίδα θα προβληθούν οι δράσεις, το υλικό και οι πρακτικές που σχεδιάστηκαν, αναπτύχθηκαν και εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, με στόχο τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή όλων των παιδιών - Ρομά και μη-Ρομά- στις μικτές πολυπολιτισμικές τάξεις τους. Η διαφοροποιημένη διδασκαλία, οι διαθεματικές και βιωματικές διδακτικές προσεγγίσεις (π.χ. διδασκαλία γλώσσας, μαθηματικών, και άλλων γνωστικών αντικειμένων, μέσω της λογοτεχνίας, του θεάτρου, της μουσικής) αξιοποιούνται προκειμένου η μάθηση και η διδασκαλία να γίνουν εμπειρίες συναρπαστικές και αποτελεσματικές για παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν για την κινητοποίηση, ενημέρωση και ενδυνάμωση της κοινότητας Ρομά αλλά και της ευρύτερης κοινότητας για την επίτευξη ουσιαστικής συνεργασίας για την εκπαίδευση των παιδιών. Οι πρακτικές αφορούν σε κάθε τάξη και όχι αποκλειστικά σε σχολεία και εκπαιδευτικούς που έχουν παιδιά Ρομά, καθώς οι καλές πρακτικές στη διδασκαλία και ο διαπολιτισμικός διάλογος αφορούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και οι όροι του διαλόγου είναι κοινοί για όλες τις μαθησιακές κοινότητες.Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με Επιστημονικά Υπεύθυνη την καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Ευαγγελία Τρέσσου.
Συμμετοχή ελεύθερη


Διαβάστε εδώ όλο το πρόγραμμα:
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=320ac37ddc&view=att&th=13f0b4046cfc1fc1&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P9YYvUegCnEcyEaKVIHGX2j&sadet=1370331380446&sads=Ar2Y-9HhTEjsmZ4iJ2gc4U7bNsc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου