δημιουργική γραφή τους συνεπήρε ακολούθησαν δικά μ
ου ερωτήματα αλλά και δικές τους τοποθετήσεις που αφορούσαν τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα της αναπτυξιακής διαταραχής.
.
Ο μικρός Γαβρήλος λιμπίζεται τα ολοκαίνουρια και λαμπερά μολύβια της διπλανής του, της Τζίνας. Αυτά δεν είναι μολύβια, είναι αληθινοί θησαυροί...
Περισσότερα πηγαίνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση κάτω εδώ:
"Γιατί ο Αλέξανδρος είπε όλη την αλήθεια στην αδερφή του και όχι στη μαμά του; "
Την απάντηση την έδωσε κάποιος άλλος:"Γιατί η Αφροδίτη τον ρώτησε".
Η συνέχεια της μέρα ήταν το Δημοτικό σχολείο.Το κάλεσμα που αφορούσε όλες τις τάξεις ήρθε από τον Δ/ντή Νίκο Κωσταρά, που πιστεύει και αγαπά τη Λογοτεχνία.Η υποδοχή του μαζί με τον Υποδιευθυντή ζεστή και φιλική.Το σχολείο είναι πολύ όμορφο,φωτεινό, περιποιημένο μάλιστα διαθέτει μια μοναδική και εξοπλισμένη αίθουσα Χημείου που δυστυχώς δεν έχει ενεργοποιηθεί όπως έχει τις δυνατότητες και το επιδιώκει ο Δ/ντης.Οι τάξεις με τους δασκάλους τους είχαν διαβάσει και είχαν προετοιμαστεί με πολλά ερωτήματα,θεατρικά δρώμαενα και εικαστικές δημιουργίες. Η έναρξη έγινε με τα πρωτάκια που μαζί τους υλοποίησα ένα πρόγραμμα ¨"Δημιουργικής γραφής και φιλαναγνωστική δράσης" με το βιβλίο "Ο κρυμμένος θησαυρός της τσέπης".Οι ήρωες από τα Μυστικά και ψέματα,Η πόλη του Βασιλιά, Τα σιδεράκια της Φαρφιρώς,Το μισό του ουρανού έζησαν για τέσσερις ώρες μέσα από τις φωνές και τις απορίες των μαθητών.Το σχολείο διαβάζει μένει να το συνεχίσει.
Ευχαριστώ από καρδιάς τα παιδιά και κρατώ δυο από τα πολλά ερωτήματα τους:"Αντέχετε και στην κακή κριτική και τι κάνετε;","Κυρία με τα δικά σας βιβλία ξεκίνησα τώρα σκέφτομαι να διαβάζω και άλλα βιβλία".
Ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία μας. Στο Δ/ντή του σχολείου εύχομαι να πετύχει τα οράματά του για τους μαθητές του και το ίδιο το σχολείο.
Συνέντευξη στο Kosvoice
1. Μιλήστε μας για τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών, Μαθητών και Φοιτητών «Αχιλλέας Καψάλης» όπου είστε ιδρυτικό μέλος.
Η σκέψη μου για τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών γεννήθηκε από την αγάπη μου προς το βιβλίο, αλλά και από την περσινή μου συστηματική ενασχόληση στη Δ/νση Π.Ε Αν. Θεσσαλονίκης με τη Φιλαναγνωσία. Τέλη Μαΐου 2011 κάνοντας τον απολογισμό, του τι κάναμε στα πλαίσια του προγράμματος Φιλαναγνωσίας με τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσής μας, και συζητώντας με το Δ/ντή Εκπαίδευσης Π.Ε Αν.Θεσ/νίκης κ. Μιχάλη Καλογραία την περαιτέρω πορεία μας του πρότεινα κάποιες ιδέες, μια από αυτές ήταν και η ίδρυση Λέσχης Εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών στο χώρο της Δ/νσής μας, αλλά και η δημιουργία ενός blog. Η Λέσχη μας θα είχε συγκεκριμένο σκοπό και στόχο. Στο κέντρο αυτής της προσπάθειας θα ήταν το ελληνικό παιδικό βιβλίο και οι δράσεις